Pinalti la Teatrul Apropo

Cand zic Pinalti la Teatrul Apropo, nu ma refer la celebrul primar al orasului Piatra-Neamt, ci ma refer la Spectacolul cu acelasi nume de la Teatrul Apropo.

Numele nu este insa o intamplare, Pinalti existand acolo, in spectacol, chiar daca nu apare si nici macar nu este invocat. Spectacolul este despre fotbal, iar ideea este foarte tare.

Va mai amintiti scandalul de acum multi ani, cu folcloristele si cu arbitrul Florin Chivulete (poreclit, ulterior, Chivulete 4 fete). Meciul in cauza era Ceahlaul – Austria Viena, disputat in anul 2000 in Cupa Uefa Intertoto. Ce s-a intamplat de fapt? Arbitrii au fost cazati la o cabana, unde la un moment dat a cantat o formatie de 4 tinere. Care 4 tinere au cerut voie sa bea o cafea la masa arbitrilor. Arbitrul central, francezul Stephane Moulin, nu doar ca a refuzat protocolul, ci a si scris in raport, precizand „ospitalitate excesiva”. Ulterior, UEFA a sanctionat clubul Ceahlaul cu excluderea din competitiile europene pe o perioada de 5 ani (redusa ulterior la 1 an), iar arbitrul Florin Chivulete, „insotitorul”, a fost exclus de UEFA din arbitraj, fiind ulterior dat afara si de comisia noastra de arbitri.

La acest episod face referire si spectacolul Pinalti. Un arbitru, englez de aceasta data, se trezeste cu o „necunoscuta” in camera. In spectacol, Ceahlaul urma sa joace contra unei echipe din Rusia, iar miza era mult mai mare: calificarea in Champions League. Intregul spectacol este dialogul dintre cei 2, un dialog deloc tern si plicticos, ci viu, dinamic si foarte … comic. Iar finalul este absolut imprevizibil.

Pinalti la Teatrul Apropo

Intregul spectacol a fost filmat de catre o echipa a ProTV, care a luat ulterior interviu actorilor, regizorului Radu Popescu, dar si fostului arbitru Ion Craciunescu, prezent in sala.

Ion Craciunescu Pinalti

Domnul Craciunescu a fost impresionat de spectacol, sustinand ca ar lua toti arbitrii, OBLIGATORIU, la teatru. Considera ca ar trebui ca acest spectacol sa serveasca drept lectie de conduita in arbitraj. A fost impresionat si de acuratetea informatiilor, parand ca cel care a scris scenariul este foarte competent in domeniu. A observat si o mica eroare, insa nu v-o zic, va las pe voi s-o descoperiti. Oricum, faptul ca Ion Craciunescu a descoperit DOAR o eroare este mare lucru. Intrebati arbitrii daca nu ma credeti :))

Inca 3 lucruri interesante despre Pinalti:
– Textul original este scris de un englez, Stephen Smith. In varianta originala, tara era Azerbaidjanul, arbitrul era tot englez, iar meciul se juca tot cu rusii. Adaptarea a fost facuta insa foarte bine si credibila, eu, ca roman, preferand sa vad un spectacol cu numele PINALTI, care se desfasoara in Piatra-Neamt. Le-au potrivit foarte bine.
– In spectacolul Pinalti rolul arbitrului este jucat de Daniel Usvat. Pe el il putem vedea la Teatrul Excelsior. In Pinalti acesta joaca absolut remarcabil, chiar daca, efectiv, a cam luat „teapa”. Vedeti voi ce si cum:

Ela Ionescu PINALTI

– Rolul folcloristei este jucat de catre Daniela Tocari. In spectacol ea are un accent moldovenesc puternic, care mie din prima mi-a sunat a Basarabia. Mi s-a confirmat: ea este originara din Chisinau. Am simtit bine se pare.

Dupa cum vedeti este foarte frumoasa, si-n poze si-n realitate. Daca mai aud de vreun spectacol d-al ei prin Bucuresti ma duc special pentru ea. Cica joaca-n Iasi, dar acest oras e nitel cam departe. Zic.

Fotbal si teatru, combinate intr-un mod foarte placut. Pinalti la Teatrul Apropo. Nu ratati 🙂 Pentru alte spectacole de la Teatrul Apropo vizitati pagina de internet teatrul.ro si pagina de facebook. Salutari TEATRALE tuturor 🙂

5 thoughts on “Pinalti la Teatrul Apropo

  1. Pingback: Pinalti
  2. Pingback: Hell |
  3. Pingback: Pinalti

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !