Ziua limbii romane = ziua bloggingului = 31 august

Ziua limbii romane = ziua bloggingului = 31 august

 

 

Un amic imi zicea, acum vreo 2 ani, ca si-ar face un blog calendar. Pur si simplu un blog pe care sa scrie despre ce se serbeaza in ziua respectiva. Daca-i ziua internationala a placintelor apai va scrie despre placinte. Daca-i ziua cafelei, oh, dar cate n-ar putea scrie.

Raspunsul meu a fost ca dupa 1 an s-ar epuiza subiectele. El a replicat: de ce pleci de la premisa ca despre cafea poti scrie un singur articol? Ceea ce e corect, pana la un punct.

Problema mea este ca uneori, pe langa ziua internationala a ceva, mai e si ziua nationala a ceva. Sau invers, ca nu am de unde sa stiu cine au fost primii.

O problema si mai mare este atunci cand alaturarea este, cumva, dubioasa. Ca de exemplu astazi. Pe de-o parte, avem Ziua limbii romane, pe de alta parte, de la WordPress citire, avem ziua bloggingului (Blog day).

Blog

In teorie ar trebui sa existe o legatura intre cele 2, in practica, citind multe bloguri, alaturarea este, dupa mine, nefericita. Legiuitorul roman nu stia, probabil, de acest lucru in 2013, cand a instituit ziua limbii romane.

In final, desi cu siguranta le stiti, va dau 3 bancuri despre blogger si/sau limba romana. Sa se potriveasca in peisaj. Asadar:

Sursa: Ziarul Metropolis
Sursa: Ziarul Metropolis

Un blogger se duce la aprozar.
– Vreau si eu cartofi.
– De cat?
– Decat cartofi, da!

Cratima e ca un minus, dar e un plus daca stii unde s-o pui. (sursa: KissFM)

Un blogger, la o spovedanie.
Enoriasul: Parinte, constiinta mi-este foarte incărcata … trebuie sa ma spovedesc!
Parintele: Nu este nevoie fiule, doar trece pe lista asta toate link-urile cu care ai păcătuit.


Sursa
Sursa

As vrea sa inchei cumva spectaculos, dar nu pot. Inchei, insa, cu titlul: Ziua limbii romane = ziua bloggingului = 31 august. Nu se pupa cele 2, e chiar o contradictie, dar acesta este adevarul. Poate, totusi, peste 10 ani cele 2 sarbatoriri nu vor mai fi contradictorii. Sau, cine stie, legiuitorul roman va schimba ziua limbii romane. Salutari BLOGOSFERICE si ROMANESTI tuturor!

 

Comments

comments

One thought on “Ziua limbii romane = ziua bloggingului = 31 august

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !