Ziua florei bacteriene
Sanatatea este un domeniu care ne priveste pe toti. Nu sunt medic, nu am nici macar studii in domenii apropiate, insa la asa ceva ar trebui sa ne pricepem cu totii. Sa stim sa depistam un boala grava, sa stim cand sa mergem la doctor si, mai ales, sa stim sa prevenim.
Despre faptul ca am o reticenta maxima in a merge la medic iarasi am scris. Acum parca mi-a mai trecut aceasta spaima, ca tot constat ca imbatranesc. Sunt constient ca imbatranirea va aduce vizite tot mai dese la medici…
Si pentru ca urasc sa merg la doctori, zic c-ar trebui sa ma apuc de prevenit bolile. Stiu c-ar trebui sa slabesc (cu totii stim, exact cum fumatorii stiu c-ar trebui sa se lase de fumat), insa cu vointa e mai greu.
Exista, insa, niste lucruri pe care le poti face. Sau, ma rog, le POT face. Sa va explic tot cu ceva din trecutul meu.
In generala si in liceu raceam foarte des. O data pe an, poate chiar de 2 ori pe an. Vizitele la doctorul de familie erau frecvente. De fiecare data trebuia sa iau antibiotice. Pe langa ele, anti-inflamatoarele (paracetamol, comprimate cu ibuprofen). Atat de mult am luat incat am facut o sensibilitate la stomac si intestin. Deseori tratamentul meu cu antibiotic se termina cu diaree. Mi-am facut praf flora intestinala, lucru accentuat ulterior de multele beri pe care le ingeram. Berea, ca de altfel si vinul, contine sulfiti care fix asta fac. Si acum ma stric la stomac dupa o mancare prea condimentata ori dupa o noapte prea agitata.
Duminica, in Parcul Herastrau, a fost un eveniment interesant: Ziua Florei Bacteriene. Daca alte evenimente is inutile, acesta mi s-a parut util si nu doar pentru copii, desi ei erau publicul-tinta principal, ci si pentru adulti. Haideti sa va zic cum suna comunicatul oficial de presa:
Bucureşti, 13 Septembrie – ProTectis®a găzduit, duminică 13 septembrie, în parcul Herăstrău,Ziua Florei Bacteriene– primul eveniment de educare şi informare adresat întregii familii, cu privire la beneficiile echilibrului florei bacteriene intestinale.
Ziua Florei Bacteriene şi-a propus să ofere mai multe informaţii despre microflora intestinală şi rolul acesteia în funcţionarea normală a organismului, într-o manieră prietenoasă şi ușor de înţeles, atât pentru cei mici, cât şi pentru adulţi. Folosind o abordare neconvențională, ProTectis®i-a invitat pe toţi cei interesaţi de sănătatea lor şi a celor dragi, la o sesiune interactivăde informare, în cadrul căreia microflora intestinală devine personajul principal, iar rolul acesteia în viaţa noastră de zi cu zi a fost explicat prin activităţi distractive în aer liber. Astfel, prin atelierele de creaţie din cadrul evenimentului şi prin jocurile interactive, copiii au învăţatîn mod practic diferenţa dintre bacteriile bune şi cele rele, dezvoltându-şi, totodată, imaginaţia. În plus, toţi participanţii la eveniment au plecat acasă cu suveniruri de la ProTectis®, constând în foto-magneţi, tricouri, mascote şi căni personalizate la faţa locului.
“Am lansat această inițiativă de educare şi informare cu adresabilitate largă, tocmai pentru că problematica echilibrului microflorei intestinale ne priveşte pe toţi,încădin prima zi de viaţă. De aceea, părinţii trebuie săînțeleagă care este rolul acesteia în buna dezvoltare a micuţilor și, totodată, să ia măsurile necesare pentru a preîntâmpina dezechilibrele care pot apăreaîn organism, mai ales în condiţiile stresante ale vieţii moderne. În calitatea sa de brand global, ProTectis®îşi asumă astfel de iniţiative, acestea fiind parte firească din misiunea sa de a contribui activ, în fiecare zi, la sănătatea a milioane de oameni.”, a declarat Cristian Stanciu Country Manager, Ewopharma AG România.
În organismul nostru sunt miliarde de bacterii. În timp ce unele pot fi dăunătoare, altele ne sunt benefice, trăind în simbioză cu sistemul nostru digestiv, ajutându-ne, de exemplu, să digerăm hrana și apărându-ne de bacteriile dăunătoare.
Cele mai multe dintre aceste bacterii aparţin familiei Lactobacillus – fiind componente ale florei intestinale normale. Unele dintre aceste bacterii benefice au fost utilizate de secole în produse alimentare cum ar fi iaurt, salam, brânză, varză murată și sos de soia, diverse civilizații recunoscând posibilele lor beneficii pentru sănătate.
Despre ProTectis®
ProTectis® reprezintă o gamă de suplimente alimentare, care se bazează pe acțiunea unei tulpini specifice de bacterii bune denumită Lactobacillus reuteri Protectis, cu eficacitate dovedită clinic.Lactobacillus reuteri Protectis este una dintre foarte puținele tulpini de bacterii bune adaptate să supraviețuiască în tractul gastro-intestinal uman, la orice nivel al acestuia. Cele mai multe dintre speciile de lactobacili provin din mediul exterior și sunt, prin urmare, doar rezidenți temporari, proveniţi din alimente.
ProTectis® suplimentează flora intestinală cu bacterii bune contribuind astfel la refacerea si menţinerea echilibrului acesteia, proliferarea microorganismelor dăunătoare fiind combătută eficient.
Cauzele dezechilibrului florei bacteriene intestinale pot fi multiple: un regim alimentar nesănătos, poluanţi din mediul înconjurător, substanţe toxice, stresul şi oboseala cronică, administrarea antibioticelor sau a altor medicamente.Acest dezechilibru poate avea numeroase consecinţe neplăcute, principalele simptome fiind colicile infantile, diareea, constipaţia precum şiscăderea imunităţii organismului.
Eficacitatea şi siguranţa produselor ProTectis® sunt dovedite prin peste 100 de studii clinice. Ȋncepând din anul 1996 au fost administrate peste 1 miliard de doze zilnice, la nivel mondial.
Despre Ewopharma AG
Ewopharma A.G este reprezentată în 17 ţări din Europa Centrală și de Est, având 335 de angajați și atingând o cifră de afaceri în 2014 de 112,5 mil. Euro.
În România, povestea de succes a început în 1992 cu un singur angajat, echipa Ewopharma reunind astăzi 33 de colegi.Formăm o echipă matură, performantă, ne place precizia, corectitudinea și lucrul bine făcut, adăugând în rețetă și câteva ingrediente native – energia, efervescența și pasiunea spiritului latin.
Vom rămâne și în anii ce vin aceeași echipă solidă oferind comunității medicale din România accesul la servicii de calitate elvețiană și produse farmaceutice de top.
Pentru mai multe detalii despre ProTectis® vă rugăm vizitați: http://www.protectis.ro
Despre Ziua florei bacteriene a mai scris si Madalina Iancu, prezenta si ea la eveniment. In articol am presarat atat poze cu mine, facute cu telefonul, cat si poze facute de fotograful oficial al evenimentului. Salutari SANATOASE tuturor!
Starea de sanatate e lucrul care ar trebui sa ne preocupe cel mai mult. Eu una aleg de cele mai multe ori sa evit doctoriile de orice fel.. fie ele pastile, siropuri, injectii sau orice altceva pentru ca mi se par solutii doar temporare. Daca vrem sa fim sanatosi, trebuie sa consumam alimente sanatoase, sa facem activitati care sa ne puna intr-o continua miscare, nu sa ne intoxicam corpul si sa ne diminuam sistemul de aparare.
Eu abia de curand am inceput sa am reticenta de a merge la doctor. De cand sunt mica am probleme cu fierea. Acum ma simt din ce in ce mai rau iar doctorii, aia multi la care am fost an de an, imi spun ca nu e nimic serios, exceptand cele 20 si ceva de zile din luna in care ma simt rau. Asa ca decat sa mai dau banii pe alte o gramada de analize si consultatii, mai bine stau locului in banca mea. Iar cand racesc si trebuie sa iau antibiotice, imi iau singura omez pentru protejarea stomacului si alte pastile pentru protejarea florei intestinale. Pe asta ultima n-o stiam, desi bagam antibiotice an de an. Am invatat-o de la farmacista si chiar m-am simtit mai bine. E misto campania despre care ai scris!