Zgomot de la vecini. Bormasina lu’ Varu.

Stim cu totii cat de enervant este sa auzim zgomot de la vecini. Numai cine nu a stat niciodata la bloc nu a fost trezit niciodata de zgomotul unei bormasini, fie ca e vorba de duminica dimineata, fie ca e vorba de oricare alta zi a saptamanii, pe la 2-3-4 dimineata.

De catva timp ruleaza la TV o reclama deosebit de enervanta cu o bormasina pe care o cumperi de pe un site de anunturi. Scopul nu ar fi o reparatie prin casa, ci ar fi sa faci cat mai mult zgomot. Daca tu auzi zgomot de la vecini atunci cand nu-ti doresti, de ce sa nu chinui si tu vecinii nitel? Sau nitel mai mult…

Lucrurile stau asa? Bineinteles ca nu. Intr-o casa normala ar trebui sa ai sculele necesare oricand. Nu trebuie sa repari non-stop ceva, nu trebuie sa repari la 12 noaptea, dar parca e rusinos sa intri intr-o casa si sa nu gasesti o bormasina, o surubelnita ori cine stie ce alta ustensila.

Legat de ce-si face omul prin casa lui, imi amintesc de un episod din Familia Bundy (printre primele seriale de comedie la care m-am uitat; si acum mi se par la fel de amuzante episoadele ca si atunci), cand Al se dadea mare, incercand sa repare cate ceva prin casa. Antena de pe casa era „atractia principala”. Logic, nu a reusit, insa mi-a ramas in minte episodul datorita ideii in sine: este bine sa reparam singuri anumite lucruri? Care sunt riscurile pe care trebuie sa ni le asumam?

Nu am stat niciodata la casa, nu stiu cum e cu antena pe casa (la dracu’, acum exista cablu, fibra si alte alea), dar parca nu m-as urca pe casa sa-mi misc antena, oricat de „sigur” ar parea. Pe bune. Oi fi eu mai neindemanatic, recunosc, insa de ce sa risc?

Legat de acest lucru, imi amintesc o chestie pur economica. Cica daca tu ai chema „mesteri”(sau specialisti, depinde ce termen preferati) pentru fiecare munca minora din casa (instalator, electrician, zugrav) ai intretine, intr-o masura importanta, economia. Daca tu zugravesti, schimbi instalatia electrica si repari chiuveta, niste oameni vor muri de foame. Mor ei de foame, insa mori si tu de foame. Paradoxal, vrand de fapt sa faci economie (si fiind, practic, egoist), iti faci singur rau.

Nu, nu ma refer la schimbarea unui bec sau chestii cu adevarat banale. Nu radeti, unii cheama cine stie ce specialisti pentru a inlocui becurile. Ma refer la chestiile care necesita ceva specializare. Chiar, mai cunoaste cineva vreun INSTALATOR bun? Sau munca asta poate s-o faca oricine? Serios intreb.

Acum sa revenim de unde am inceput, ca am ajuns la concluzii: in casa este bine sa ai diverse scule, din cand in cand le mai poti si folosi. Nu prea des insa, exista oameni specializati in asa ceva. Si nu la chestii periculoase. Totusi, atunci cand folositi ciocanul sau bormasina este indicat sa va uitati nitel la ceas. Nu mult, doar cat sa va aduceti aminte ca atunci cand auziti zgomot de la vecini la ora aia va enervati. Salutari ZGOMOTOASE tuturor si spor la muncile de prin casa!

Comments

comments

4 thoughts on “Zgomot de la vecini. Bormasina lu’ Varu.

  1. Pingback: Zgomot de la vecini. Bormasina lu’ Varu.Bloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro
  2. Da nu mai bine lasam noi prostiile sa incercam sa facem un bine, ceva constructiv decat sa punem paie pe foc?
    Spun asta ca daca e sa fim nebuni ajungem la politie cu totii…

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !