Vrei sa obtii carnetul de soferi? Primul pas este sa alegi o scoala de soferi buna

Vrei sa obtii carnetul de soferi? Primul pas este sa alegi o scoala de soferi buna

 

 

Alegerea unei scoli de soferi buna nu este tocmai usoara, dar din fericire exista indeajuns de multe informatii pentru a-i ajuta pe viitorii cursanti sa ia decizia potrivita. Oferte si promovari ale scolilor de soferi apar la tot pasul, atat in mediul online, cat si la fiecare colt de strada, de aceea este foarte important ca persoanele doritoare de carnet sa se informeze cat mai bine pentru optiunea care este cea mai avantajoasa aplicata in cazul fiecaruia.

scoli de soferi

Cei mai importanti pasi pe care trebuie sa ii urmezi cand alegi o scoala de soferi

In primul rand, cea mai usoara metoda de informare este prin intermediul internetului. Site-uri precum www.odat.ro sau forumuri speciale pe acest subiect sunt de cele mai multe ori indeajuns pentru a se forma o parere. Cele mai importante si sincere opinii insa sunt cele care se gasesc in comentarii, acestea descriu amanuntit si cu sinceritate experienta de care a avut parte cursantul fie ca a fost una buna sau proasta. Foarte multe scoli de soferi promit o pregatire care dureaza 24 de ore de teorie, dar nu mereu se aplica aceasta regula. De multe ori numarul de cursuri este redus din lipsa de personal sau pur si simplu din comoditate. De asemenea, tarifele afisate pe unele site-uri oficiale nu coincid mereu cu realitatea si multe persoane povestesc ca au trebuit sa achite taxe sau costuri suplimentare care nu erau mentionate initial. Este din acest motiv necesara atentie maxima la informarea in legatura cu taxele si actele necesare pentru dosar.

Un catalog al scolilor de soferi poate fi accesat aici: https://www.odat.ro/scoala-de-soferi/

Alegerea instructorului potrivit de la scoala de soferi

Odata ce doritorul de permis s-a decis asupra scolii de soferi, urmeaza alegerea instructorului care poate fi cel putin la fel sau chiar mult mai dificila.

Persoana care te va invata sa sofezi are un rol esential in formarea conducatorului auto. Inainte de a incepe cursurile practice, este indicat ca viitorul sofer sa aiba o discutie cat se poate de sincera cu instructorul pentru a-l informa ce asteptari are, cum doreste sa se desfasoare orele si sa isi faca o impresie privind personalitatea si experienta acestuia. De retinut este faptul ca nici un instructor nu este perfect. Rabdarea unora este mai mult sau mai putin proeminenta ca trasatura de caracter, iar talentul de a preda si explica anumite notiuni sunt de asemenea diferite de la o persoana la persoana.

Pe ce criterii trebuie ales instructorul auto

1. Personalitatea profesorului

Cu siguranta nimeni nu isi doreste sa invete in conditii de stres sau sub presiune. Un profesor calm, cu rabdarea necesara sa explice fiecare situatie in parte, este unul dintre secretele formarii unui sofer bun. Calmul instructorului este intens pus la test in mijlocul traficului cu o persoana care abia invata sa stapaneasca un autoturism, de aceea este foarte importanta ca persoana desemnata sa predea sa fie competenta si experimentata.

2. Rata de promovabilitate a elevilor

Acest procent nu este indicat sa fie mai mic de 75%. Desi rata de promovabilitate nu tine exclusiv de instructor, acest fapt trebuie totusi luat in considerare.

3. Pregatirea si experienta instructorului

Un instructor auto care profeseaza de ani buni este evident mai experimentat decat un profesor relativ nou in bransa. Elevii instruiti de-a lungul timpului sunt o dovada clara in ceea ce priveste competentele si pregatirea acestuia si pot oferi informatii importante in legatura cu modalitatile de predare pe care instructorul le foloseste.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !