Vreau sa DORM !

Acesta nu este un articol despre cum vreau sa dorm si de ce sunt impiedicat s-o fac. Nu doresc nici sa ma plang, nici sa ma laud. Eu cand vreau sa dorm, dorm. Acest articol este de fapt despre o sintagma pe care am tot auzit-o in ultima vreme: jumatate din viata ne-o petrecem dormind.

O discutie pe tema asta am avut sambata, cand am fost la concursul de fifa de la Emag. De fapt in pauza acestuia, cand am fost in regie sa mananc.

Eram cu amicul meu Florentin si ne amintisem de un fost coleg de liceu. Un adevarat fenomen. Pasiunea lui pentru somn ar trebui sa ajunga proverbiala. Pana si Crin Antonescu l-ar invidia. Sa va zic cateva „perle” si activitati legate de somn:

1. Prima chestie da si titlul acestui articol. Urma vacanta, toata lumea o astepta cu nerabdare din diverse motive. Acest coleg al meu spunea insa cu patos: ABIA ASTEPT SA VINA VACANTA! VREAU SA DORM ! Ma rog, era ceva de genul: sa doooooooooooooooooorm, apasat si lungit. Omul avea treburi serioase deci.

2. Prin clasa a XII-a jucam fifa cu acel coleg. Intram dimineata, ieseam la 1 jumate. Dar eu trebuia sa-l astept pe el, ca atunci cand ajungea acasa el se culca. Abia apoi bagam o fifa, sa fie jucatorul odihnit pentru meci. Asa se antrena el pentru fotbal.

3. Sa nu credeti ca el nu dormea si la scoala. Doamne-fereste, sa piarda el acele minute si ore pretioase? Si nu adormea ca altii, cu capul pe banca. El tinea mana in sus, punea capul pe ea, si dormea. Ii si vedeai ochii inchisi, tot tacamul. Noroc ca nu sforaia, deci nu deranja pe nimeni.

4. Legat de asta, stateam in clasa a XII-a in penultima banca. El, fix in spatele meu. Profa de romana, calma: EMIL, TE ROG FRUMOS LASA CAPUL IN JOS SA-L VAD PE COLEGUL DIN SPATELE TAU. Care coleg avea treaba. Luase in serios VREAU SA DORM si nu mai avea rabdare pana la vacanta. Din pacate, profa de romana, fara pic de suflet, l-a trezit din somn. El saracu’ nu-i facuse nimic, nu deranjase pe nimeni. Si totusi ea l-a trezit. Rusine sa-i fie!

Tot legat de acest coleg, o faza geniala, prin clasa XI-a, tot la ora de romana. Trebuia sa fim critici literari dupa cum stiti. Si eram la Bacovia, acel poet atat de sinistru care, in mod uimitor, nu s-a sinucis. Favoritul tuturor emo-istilor din Romania daca nu stiati. Ma rog, al celor care stiu sa citeasca. Si ne citeste profa o poezie de Bacovia, era foarte patrunsa de moment. Ii reciteste 2 versuri si intreaba, plina de importanta: CE VREA SA SPUNA POETUL AICI? CE NE TRANSMIT ACESTE VERSURI? Al meu coleg, foarte calm si direct, spune un singur cuvant: PLOUA! Toata clasa a inceput sa rada, profa la fel, il pune sa repete, la care el: PAI DA ASTA VREA SA SPUNA, CA PLOUA! Cat se poate de corect …

Nu stiu ce mai face fostul meu coleg, dar pot presupune ca fix in acest moment DOARME! Somn usor si din partea mea!

Pe acest subiect voi reveni intr-un articol viitor!

Salutari ADORMITE tuturor!

ps: Ieri, in timp ce discutam cu Florentin despre VREAU SA DORM, pe fundal, in p18, rula melodia lui Irisi VREI SA DORMI SI DORMI !

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !