Voyeur. Papusarul.

Voyeur -ismul este o boala psihica, prezenta in special la barbati (foarte rar la femei), in care o persoana obtine placere sexuala din privirea nudurilor, organelor genitale ori observarea unor acte sexuale facute de altii. De multe ori, voyeur -ul spioneaza doar anumite persoane.

Voyeur -ul nu este, de obicei, o fiinta violenta. El nu-si doreste un act sexual cu „victima” sa, multumindu-se sa priveasca.

Un spectacol de teatru cu titlul Voyeur intriga. Te duce cu gandul la intalnirea dintre Voyeur si una dintre persoanele observate. Ce va dori de la ea, cum va reactiona cand isi va da seama ca acea persoana il urmareste, cum va reactiona victima?

Totusi, Voyeur nu este un titlu care trebuie luat intocmai. Un Voyeur se poate transforma, repede, in criminal in serie. Voyeur poate fi, in multe situatii, doar o masca. A fi Voyeur te face victima, este un biet barbat frutrat care isi gaseste placerea in vederea unor femei dezbracate. Totusi, cum face distinctia dintre un obsedat si un … Voyeur?

Spectacolul Voyeur este punerea in scena a romanului Papusarul (Toyer), de Gardner McKay. Este un joc al mintii, o lectie de manipulare, chiar daca in acest spectacol scopul era unul de-a dreptul grotesc.

Si, poate cel mai important, este o dovada ca suntem asi la a da sfaturi altora, insa suntem repetenti la a aplica teoria pe propriile persoane. Un psihiatru ar trebui sa fie, in teorie, o persoana foarte greu de „prostit”. Se dovedeste ca el, de fapt, este la fel ca toti ceilalti oameni. Are aceleasi slabiciuni ca noi toti. Este OM, ca toti ceilalti.

Din punctul MEU de vedere, Papusarul ar fi fost un titlu mai potrivit. Din punct de vedere comercial s-ar putea insa ca Voyeur sa fie mai nimerit.

Voyeur se joaca la Teatrul de Arta, avand in distributie pe Tudor Aron Istodor si Alexandra Ionita, regia fiind semnata de Claudiu Istodor. Nu va fie teama sa vedeti Voyeur, nu este nimeni la iesirea din teatru care sa va astepte. Sau daca este sa stiti ca nu face parte din show 🙂 Salutari TEATRALE tuturor!

ps: Pozele din articol sunt luate de pe pagina de facebook a Teatrului de Arta. Faptul ca am postat pozele din spectacolul Voyeur nu inseamna ca am facut spoiler. Dimpotriva, multe dintre ele va induc in eroare, spectacolul avand un final neasteptat 🙂

Comments

comments

7 thoughts on “Voyeur. Papusarul.

  1. Pingback: Voyeur. Papusarul.Bloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro
  2. Pingback: Voyeur

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !