Vom face o figura frumoasa la EURO 2016

Vom face o figura frumoasa la EURO 2016

 

Vedeam pe site-ul ProSport o analiza interesanta: lotul actual al Romaniei vs lotul din 2008, ultima noastra prezenta la un turneu final. Analiza ne arata un lucru interesant: la portari stam MULT mai bine decat atunci, la fundasi stam mai prost, la atacanti MULT mai prost, insa la mijloc PARE ca stam mult mai bine. Atunci, ce-i drept, stateam mult mai bine la capitolul campionat intern: se bateau 3-4 echipe la titlu, erau bani, salariile se plateau la timp.

Totusi, eu sunt optimist. Eu cred ca vom face o figura frumoasa la Euro 2016 si va dau 3 argumente in acest sens:

Deja am povestit CUM mi-am ridicat acreditarea la meciul cu Finlanda. Urmeaza sa povestesc, cat de curand, si cum s-a simtit meciul de la masa presei

1. Dintotdeauna ne-am descurcat mai bine din postura de outsideri. Parcursul din preliminarii NU este relevant: in 94 abia ne-am calificat la mondiale, dupa ce am batut greu in Tara Galilor (care n-a avut niciodata echipa cu adevarat de temut), in timp ce in 96, dupa ce ne calificasem usor, ne-am facut de ras la Europeanul englez. Asa ca este irelevant CUM ne-am calificat.

2. In Franta am avea suporteri. Avem comunitati serioase de romani care, foarte probabil, vor sustine echipa nationala. Iar sustinerea poate fi directa, din tribune, dar si indirecta: o sesiune de autografe, incurajari la antrenamente. Pentru moralul jucatorilor conteaza extrem de mult.

3. Se spune, poate pe buna dreptate, ca nu avem solutii pe anumite posturi, dar se ignora, deliberat sau nu, tinerii pe care i-am putea avea la dispozitie. Eu zic ca la Euro 2016 ar trebui sa mergem pe un lot FOARTE TANAR. Nu avem fundas dreapta? Foarte bine: Cristian Manea, de la Chelsea, imprumutat la Mouscron, e o solutie INFINIT mai buna decat Matel si Papp la un loc. Ianis Hagi, George Puscas ori Andrei Ivan (de la CSU) sunt oamenii care ar putea rezolva problema atacului nationalei. Langa ei, mai experimentatii Budescu, Sanmartean ori Torje.

Ar mai trebui sa spun ce portari buni avem (pe Tatarusanu si Pantilimon ii consider mai buni decat portarii Generatiei de Aur, Stelea si Prunea), ar trebui sa vorbesc despre apararea inchegata (Grigore si Chiriches), ar trebui sa va vorbesc despre tehnica lui Sanmartean, despre tehnica lui Cernat (momentan ignorat), despre geniul lui Budescu ori despre foamea de glorie pe care ar putea-o avea jucatorii nostri.

Romania la EURO
Poza e luata de aici

Sunt optimist ca la Euro 2016 vom trece de grupe. Cu sau fara Iordanescu, este o alta discutie, pe care o voi face cu alt prilej. Da, vom face o figura frumoasa la Euro 2016, turneu final la care s-ar putea sa asist din tribune. Ramane sa va tin la curent. Salutari ROMANESTI tuturor!

One thought on “Vom face o figura frumoasa la EURO 2016

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !