Voiajul domnului Perrichon

Voiajul domnului Perrichon

 

Sunt cativa actori extrem de cunoscuti pe care, din N motive, nu am apucat sa-i vad pe scena. Nu din alt motiv, dar viata are diverse perioade, iar la mine perioadele de teatru au fost cu pauze mari.

Printre actorii pe care nu-i vazusem inca pe scena s-a numarat Virgil Ogasanu. E drept, vazusem mai multe (cred ca 3) spectacole regizate de el, insa ca actor, sa-l vad in carne si oase pe scena, inca nu. Auzisem despre el ca este un profesor extrem de bun.

Voiajul Domnului Perrichon POSTER

Am mers duminica, pentru prima oara, la un spectacol cu el pe scena. Virgil Ogasanu este domnul Pericchon, un tata de moda veche, care trebuie sa decida viitorul fiicei sale. Pentru mana fiicei sale se bateau doi pretendenti. Sau 3. Descoperiti voi exact cum sta treaba ­čÖé Ca tot vorbeam despre fiica domnului Perrichon, aceasta a fost interpretata magistral de┬á┬áIlinca Manolache. Aceasta a parut alegerea perfecta pentru acel rol. Amandoi, si Virgil Ogasanu, si Ilinica Manolache, au fost intr-o forma de zile mari duminica. Nu ca ceilalti actori ar fi fost mai prejos.

Voiajul Domnului Perrichon Bulandra

Un spectacol aparent banal, cliseic pe alocuri, o comedie clasica, insa extrem de bine jucat si reconfortant. Un spectacol pentru spectatorii de moda veche, dar si pentru cei ce vor sa (re)descopere teatrul clasic.

Voiajul Domnului Perrichon

Daca e sa ma intrebati pe mine, am un singur repros vizavi de final. Nu vi-l dezvalui, insa va spun ca eu as fi ales altul (probabil influentat prea mult de cinematografia americana). Ca sa va dezvalui 5%, finalul este prea cliseic si prea … hepi-ending, daca-mi permiteti aceasta exprimare.

Spectacolul Voiajul domnului Perrichon se joaca la Teatrul Bulandra. Vi-l recomand cu drag, in special pentru a-l vedea la lucru pe marele actor Virgil Ogasanu (pe care sper sa-l revad si-n alte spectacole). Despre Voiajul domnului Perrichon mai gasiti articole la Ileana Lucaciu si pe Agenda.Liternet.ro. Salutari Teatrale tuturor!

One thought on “Voiajul domnului Perrichon

  1. Pingback: Voiajul domnului PerrichonBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !