Vlog, blog. BV-log?

Scriu din nou despre WebStock 2013. Este penultimul articol despre acest eveniment. Stiu ca lucrurile s-au mai racit, insa poate e mai bine asa. Nu voi scrie ceva scandalos, nu voi scrie ceva spectaculos, ci imi voi spune parerea despre o chestie interesanta.

Asadar, la Webstock 2013 s-a vorbit despre Vlog. Si cum un tip, Mihai Zmenta, a preferat sa renunte la al sau Blog pentru a-si face Vlog. Din ce spunea el reiesea clar ca cele 2 concepte sunt total diferite. Ori ai Blog, ori ai Vlog. Oare asa sa fie?

Am intrebat asta acolo, in direct, iar raspunsul a fost ambiguu. Pe twitter, prompta, mi-a raspunsa insa Anne Marie, care mi-a atras atentia ca ea are un astfel de BV-log. Nu am stiu cum sa-l botez, e o combinatie de blog si vlog.

Din conferinta respectiva eu intelesesem ceva:

1. Pe vlog trebuie sa pui clipuri de vreo 3 minute (cam cat o melodie Eurovision).

2. Clipurile trebuie sa fie cu ceva funny. Viralele sunt in principiu ceva funny.

3. Nu trebuie sa te descurajezi daca n-ai succes la inceput. Trebuie sa perseverezi. Ma rog, regula asta e valabila si cand scrii pe un Blog.

Acum eu am alta problema: cum este indexat de google un Vlog? Ok, convingi lumea ca tu esti tare si te cauta pe tine direct, se aboneaza la tine si gata. Insa altfel cum te faci cunoscut?

SI mai am o intrebare: cum aleg intre Vlog si Blog? Sa zicem ca ai o chestie funny de zis. Ce faci: o zici intr-un clip sau o scrii? Tine exclusiv de talent, daca ai dictie buna, prezenta scenica si alte alea, sau mai tine si de altceva?

Hai sa va dau 2 articole ale mele pe acelasi subiect: Ana are mere (1 si 2). Oare articolele astea (sa zicem primul) meritau facute clipuri?

Si inca ceva: am incercat sa aplic chestia asta pe un articol. ACEST articol, scris la Manuel, l-am spus, intr-o forma extinsa, la Stand-Up. Va arat clipul APROAPE complet, la un moment dat vorbesc si despre multinationale:

(TOATE clipurile cu mine la Stand Up le gasiti AICI).

Acum sa revenim la Anne Marie si ideea ei de a le combina. Fara sa discut efectiv calitatea lor, ideea mi se pare interesanta. Din punctul meu de vedere nu exista bariera. Iar NISAREA asta mi se pare uneori neproductiva. Sunt bloggeri pe care i-as vedea oricand facand clipuri de genul, care insa, dintr-un motiv care-mi scapa, prefera doar sa scrie. Si, culmea, scriu mai prost decat ar putea sa vorbeasca. Despre bloggeri care scriu mai prost decat vorbesc o sa am un articol separat (Cat de curand). Pana una-alta, indiferent de calitatea articolelor si a clipurilor, merita s-o felicit pe Anne Marie. Am criticat-o cand am considerat ca merita criticata, acum o felicit. Despre cat de bune, de funny roi de utile sunt clipurile ei (are rubrica saptamanala, martea) va las pe voi sa decideti.

Astept opiniile voastre si in legatura cu mine. Ma descurc mai bine cand vorbesc sau cand scriu? Ar fi indicat sa incep (SI) o rubricuta de mini Vlog? Intreb serios, cine stie, poate mi-am ratat vocatia ­čÖé

Ah, da, BV-log nu are legatura cu Brasovul. Dar are legatura cu BRAVO. Adica felicit pe cei care au curajul sa „amestece” bloggingul cu vloggingul. Pe cand un 3 in 1: blog, vlog si photo-blog? Serios ca as fi super-interesat de asa ceva ­čÖé

Salutari Blogosferice tuturor!

ps: Daca mai stiti vreun BV-log, sau macar vreun Vlog bun, sa dati de veste ­čÖé

PS 2: In timpul Webstock 2013 am postat pe twitter ca dupa 3 bloguri poate ar merge si un Vlog. Simona raspunde: ” oh, god, nu”. Oare are dreptate sa se teama?

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !