Visul unei nopti de vara

Visul unei nopti de vara

 

 

Se spune ca ar fi o vorba printre actori: nu termini facultatea pana nu joci cel putin o data Shakespeare sau Caragiale. Ca actor e relativ simplu: trebuie sa interpretezi cat mai bine si mai natural rolul. Provocarea este, insa, ca regizor: cum adaptezi piesa scrisa demult?

Teatrul Mic Sigla

Visul unei nopti de vara se joaca, pentru ca despre aceasta piesa voi vorbi, se joaca in aceasta stagiune si la Teatrul Mic, dar si la Teatrul Metropolis. Personal, am vazut doar versiunea de la Teatrul Mic, despre care voi scrie in continuare.

Daca vreti sa cititi textul original il puteti citi aici. Ulterior puteti merge la Teatrul Mic sa vedeti spectacolul. Eu voi evidentia doar 3 aspecte:

Visul unei nopti de  vara 2

1. Se doreste o adaptare la zilele noastre. Este o provocare pentru orice regizor sa adapteze o piesa de acum sute de ani realitatilor zilelor noastre.

2. In acest spectacol sunt preluate idei ori replici SI din alte piese ale marelui dramaturg englez. Diferentele fata de textul original sunt, deci, mai mari decat v-ati putea imagina.

3. Acest amalgam de adaugiri este vazut cu ochi diferiti: unii sunt nemultumiti, altii considera rezultatul final ca fiind extrem de bun. Pentru fanii infocati ai lui Shakespeare, adaptarea poate parea, intr-adevar, extrem de indrazneata.

Sunt curios, in multitudinea de opinii pro si contra, cum se vor situa necunoscatorii operei marelui dramaturg. Vor aprecia rezultatul final ori il vor considera de neinteles? Se vor lovi, precum orice neinitiat in ale teatrului, de durata (prea) mare a spectacolului, aproape 3 ore, ori vor savura fiecare minut din spectacol? Ramane de vazut.

Visul unei nopti de vara

Cert este ca Visul unei nopti de vara este un spectacol DE vazut. Iar faptul ca distributia fiecarui rol este dubla il face cu atat mai interesant: pe mine ma face sa ma intreb cat de mult va modifica distributia rezultatul final. Mergeti sa vedeti acest spectacol, mergeti sa-l vedeti in versiunea de la Metropolis si decideti care versiune este pe placul vostru. Personal, ca un NEfan William Shakespeare, dar departe de a fi necunoscator al operei sale, pot spune c-am fost multumit de rezultatul final. Nu as considera chiar ca ar fi cel mai bun spectacol de la Teatrul Mic, dar este un spectacol agreabil si placut. Astept sa ma confirmati sau, dimpotriva, sa dati cu pietre. Salutari TEATRALE tuturor!

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !