Vinerea neagra la farmacie – o sintagma de evitat?

Vinerea neagra la farmacie black friday farmacia la pret mic

Vinerea neagra la farmacie (sau la cabinetul medical) este o sintagma care multora le provoaca fiori reci. #PieleaDeGaina, cum s-ar spune pe twitter. Nu ma refer la o farmacie anume, nu ma refer la un cabinet medical anume, ci zic in general, ca principiu.

Vinerea neagra la farmacie, de fapt, nici nu am intalnit. E drept, nici nu am frecventat prea des farmacii, ma bucur ca nu am avut nevoie, insa atunci cand am facut-o nu m-am dus cand am vrut eu, ci cand a fost nevoie. Din fericire, deloc des.

Vinerea neagra la farmacie, cum spuneam, oricare ar fi acea farmacie, este o sintagma pe care nu am intalnit-o si cumva mi se pare greu de crezut ca va fi folosita ca atare. De altfel, foarte putine magazine aleg sa foloseasca sintagma romaneasca, Vinerea Neagra, care apropo, pentru multi oameni mai in varsta are conotatii religioase (Vinerea Neagra ar fi, de fapt, Vinerea Mare, Vinerea in care ar fi murit Iisus).

Vinerea neagra la farmacie sau Black Friday la Farmacia la Pret Mic? Care va suna mai bine? Caci nu intamplator va vorbesc despre aceasta farmacie online, o farmacie axata in special (insa nu exclusiv) pe vitamine si suplimente si nu pe medicamente (deci chestii ce pot fi luate fara reteta), caci ei m-au provocat, prin intermediul Concursului Super-Blog 2020, sa spun la ce categorie de produse mi-as dori reduceri de Black Friday anul acesta. Raspund clar si raspicat care sa fie acea categorie: ingrijire a parului. Dau mai jos si argumentele:

Vinerea neagra la farmacie Emil Calinescu produse de par palarie
Pentru ca parul meu nu este intotdeauna ingrijit asa cum trebuie, ma pozez in 99% din cazuri cu palaria pe cap, inauntru sau afara. Despre pasiunea mea pentru palarii ar trebui sa scriu un articol distinct.
  1. In afara de nisarea farmaciei in cauza, restul categoriilor includ un public tinta prea restrans. Ingrijirea parului include aproape pe toata lumea, excludem doar pe cei fara par, care oricum ar putea gasi produse care sa-i ajute (multi se rad in cap pentru ca parul le creste neregulat; cu tratament sustinut parul ar putea reincepe sa creasca normal). Drept urmare, ar fi niste reduceri care ar viza, deci ar multumi, pe toata lumea.
  2. Sunt tipurile de produse pe care le iei oricand. Altfel mi-e greu sa cred ca te vei apuca de slabit doar pentru ca produsele de slabit au reducere de Black Friday. Ori ca te apuci sa iei un tratament pentru infertilitate fix acum… Te speli pe cap regulat, drept urmare vei aprecia faptul ca un sampon, fie unul pe care deja il folosesti, fie unul nou-aparut, este la jumatate de pret. Ori, habar n-am, redus 70%.
  3. Sunt tipurile de produse care nu genereaza asocieri absurde, un trolling nedorit. Cum v-ar suna „de BLACK friday poti cumpara o crema autobronzanta la jumatate de pret”? Adica devii BLACK de BLACK friday? Sa nu mai zic de produsele de infertilitate, care ar fi asociate in mod dubios cu ideeea de … black ­čÖé Nu intru in detalii.
  4. Sunt produse cu termen de valabilitate mare, drept urmare poti lua mai multe. Iei 5 tuburi de sampon, care sa-ti ajunga … pana la urmatoarea campanie de reduceri. Nu poti, insa, lua 10 tuburi de pastile, fie ele de slabit, vitamine ori suplimente alimentare.
  5. Sunt tipul de produse unde poti testa. Nu ai mai folosit samponul X, dar e ok, are pret bun, deci poti testa. Daca-ti place si ti se potriveste vei mai lua si in continuare. Poate chiar de la Farmacia la pret mic.
Vinerea neagra la farmacie Emil Calinescu produse de par fara palarie
Acesta sunt eu fara palarie. O poza rara, aproape unicat. Si tineti cont de faptul ca aici parul imi statea relativ decent.

Revenind la intrebarea de mai sus, se pare ca termenul de BLACK FRIDAY nu este decat slab asociat cu ceva negativ. In schimb, VINEREA NEAGRA provoaca reactii adverse in randul consumatorilor. Vazusem un studiu in acest sens. Deci, ca sa raspund la intrebarea din titlu, evitati Vinerea neagra la farmacie nu pentru ca ar fi gresita o astfel de campanie, ci pentru ca … ar trebui sa evitati termenul romanesc. Folositi cu incredere BLACK FRIDAY si gata.

In alta ordine de idei, in afara de produsele pentru ingrijirea parului, o alta categorie de produse care ar putea fi reduse de Black Friday ar fi cele de dezinfectare, inca utile. Ar da bine pentru farmacie, caci ajuta oamenii sa se protejeze de Covid, insa o astfel de campanie ar avea si (mici) dezavantaje: pe langa faptul ca ar putea activa persoanele care nu cred in Covid, persoane care, sa ne intelegem, pot fi clienti ai farmaciei, deci economic vorbind nu e o idee chiar buna sa fie exclusi, ar mai putea genera si discutii legate de moralitatea ideii de a-ti face reclama pe seama Covidului. In plus, multi oameni sunt pur si simplu satui de covid si de discutiile legate de virus, oameni care NU sunt in categoria de mai sus, ca nu cred in virus. Unii specialisti in marketing recomanda evitarea unei astfel de asocieri fix din aceste motive.

Vinerea neagra la farmacie este un articol care apare intr-o zi DE JOI. Este scris, dupa cum spuneam, pentru Super-Blog 2020. Nu stiu daca cei de la Farmacia la Pret Mic ma vor asculta, vor tine cont de sugestiile mele, insa zic sa-i urmariti cu incredere. Nu stiu ce categorie de produse vor avea la reducere, insa anticipez ca nu va vor dezamagi NICI din punctul de vedere al preturilor.

Comments

comments

One thought on “Vinerea neagra la farmacie – o sintagma de evitat?

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !