Vindem sau pastram?

Avem produse vechi. Nu le mai folosim, dar candva au costat o avere. Poate vom avea nevoie de ele candva. Ce facem, totusi? Vindem sau pastram?

Eu, aici, nu sunt deloc un exemplu bun. Nu mi-am vandut niciodata niciun telefon. Toate au fost folosite pana cand s-au stricat sau nu le mai tinea bateria. Laptopul asta este primul, in rest am avut pc-uri mari. Pc-ul vechi inca mai e prin casa. Cel un pic mai nou e inca functional. Il mai folosesc la filme, sa pun pe televizor. As putea, teoretic, sa renunt la el. Dar ceva din mine imi spune sa nu. Are 1gb de ram, e antic. Dar e bun. Merge. Pot scrie pe blog de pe el.

Bloggingul l-am inceput de pe celalalt pc. Il respect pentru asta. Cum pot sa arunc eu pc-ul de pe care am inceput bloggingul? In fond, cum pot sa arunc ceva?

Povestea telefoanelor mele? Fiecare are povestea lui, fiecare a sfarsit cumva. Cel mai mult mi-a parut rau de primul, pe care l-am pierdut in taxi. Probabil l-as fi pastrat, undeva-n sertar, ca amintire. Daca e sa fi tinut la vreun telefon, ala este telefonul. Era primul. Si era asa mic…

Totusi, sunt constient ca nu e bine. Nu ar trebui sa existe sintagma vindem sau pastram? Daca nu mai avem nevoie de un lucru, acela trebuie vandut. Ecologic, e mai bine: se vor produce mai putine, deci mai putina poluare. Cineva se va bucura de el. Iarasi de bine. Iar pentru a fi egoist adaug: preturile celor noi va scadea, deci EU imi voi putea lua un produs mai ieftin. De bine si pentru mine.

Totusi, eu nu-s facut sa vand. Nu pot. Din orice vanzare cineva iese in pierdere. Si simt ca voi iesi in pierdere daca voi vinde. Asa-s eu. Iar a vinde un produs cu 50 de lei, la 3 ani dupa ce ai dat pe el 500 de lei, mi se pare, din start, o afacere proasta. Mai bine il tin acasa, sa putrezeasca la mine. E al meu, am dreptul asta.

Totusi, m-a tentat, candva, sa cumpar lucruri vechi. Din lipsa de bani, logic. Acum am vazut site-ul server-config.ro, unde se vand produse second hand la calitatea unor produse noi. Au garantie, functioneaza perfect. Sunt ca noi. Despre acest tip de garantie am mai scris aici si aici, adica pe celelalte bloguri ale mele.

Vindem sau pastram? Sfatul meu este: vindeti, ca sa scada pretul produselor noi, sa mi le permit si eu. Zic. Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

Comments

comments

One thought on “Vindem sau pastram?

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !