Vina din fotbalul romanesc

Salutare din nou,

A inceput Liga 1 ! Am asteptat-o atat, intre timp ne-am plictisit cu Campionatul European (competitie pentru LOOSERI, aia smecheri castiga MONDIALE, nu Europene), si totusi. Iata-l ca a venit! Marele si nelipsitul nostru campionat.

Prima etapa, primele scandaluri. Care toate se reduc la sintagma ALTII SUNT VINOVATI! Care altii? Pai sa vedem:

1. Ana Maria Prodan da vina pe propriul antrenor dupa un 6-2. NU o fi ea de vina ca a adus niste jucatori refuzati (adusi si pe ultima suta de metri), n-o fi contextul de vina (echipa refacuta pe fuga), e Claudiu. Cand e vorba de iubitul ei sot, atunci sunt altii de vina, „antrenorul trebuie lasat sa lucreze”.

2. Care Claudiu Niculescu, in loc sa-si asume macar o parte din vina, riposteaza: n-am fost dorit de la inceput! Aha, deci d-aia a pierdut echipa cu 6-2…

3. Copos spune acum ca Porumboiu l-a facut cu asistentii. Nu valoarea lui Wesley, nu milioanele lu Porumboiu (investite in jucatori: transferuri plus salarii) sunt decisive. Ci arbitrii. Mereu arbitrii…

Ce urmeaza? Pai:

1. Rednic a invins cu 5-0, deci n-a putut da vina pe nimeni. Dar a mai facut 2 transferuri. La prima infrangere va gasi zeci de vinovati: jucatorii n-au dat tot, impresarii le-au luat mintile, suporterii au pus presiune, sefii n-au adus jucatorii ceruti de el, arbitrii i-au tocat…Toti, absolut toti vor fi de vina ! El, marele Rednic, nu!

2. Steaua! Joaca maine! O infrangere cu Chiajna ar fi o catastrofa!

3. Inca un pas gresit al CFR-ului… Andone a fost o solutie buna, nu regretam ca l-am adus. Dar trebuie alt antrenor…Nu conducerea, nu strategia… Nu…

4. Sumudica va fi si el scos vinovat. Candva. Doar nu credeti ca prinde finalul de sezon la Vaslui?

5. Care Sumi va da vina pe toti si pe toate. Iar el mai are o tinta predilecta: presa! Hahalerele astea din presa!

6. La Dinamo toti sunt vinovati. Desi nimeni nu isi va recunoaste propria vinovatie. Borcea va spune ca toate relele se intampla pentru ca a plecat el, Badea va arata spre jucatori ori antrenor, Savulescu pe suporteri, antrenorul pe jucatori, jucatorii pe presiune… SUporterii vor da vina pe fratii Becali… Netoiu va da vina pe toti cei implicati. Iar DInu va explica , filosofic, vina fiecaruia in parte.

7. La Rapid ori insucces va fi pus pe seama religie lui Sabau. Nu conteaza ca aparent doar Becali crede in astea. Dupa un meci cu 3 bare (ale Rapidului) terminat 0-1 tot se vor gasi suporteri sa zica: BA, NEBUNU’ DE GIGI O AVEA SI EL DREPTATEA LUI! IEHOVISTU’ ASTA N-ARE AJUTOR DE SUS!

8. La Iasi toti sunt de vina, doar Popa este cel viteaz. Popica fara frica!

9. La Galati toti isi aroga merite pentru ajungerea in Champions, insa CEILALTI sunt vinovati pentru risipirea banilor. Club ajuns in UCL cu DATORII?! Da, se poate! In Romania! Daca va retrograda Otelul, vinovatii vor fi diferiti de cei care au merite pentru titlul castigat. CAND AM DECIS EU, AM LUAT TITLUL! ACUM ECHIPA A PICAT! Nu conteaza cine e acel EU!

10. Craciunescu va considera vinovati pentru greselile arbitrilor pe presedinti, pe Mitica Dragomir (le canta in struna) si pe Mircea Sandu (s-a dat cu presedintii). Si presa are partea ei de vina, trebuie sa recunoastem…

11. Mitica zice ca de vina pentru scandaluri sunt arbitrii. Daca n-ar gresi, n-ar avea conducatorii de ce sa se certe…

12. Suporterii nu-s niciodata vinovati. Nici cand arunca cu scaune, nici cand scandeaza ce scandeaza, nici cand scandeaza demisia dupa 2 meciuri. Tot timpul ei au dreptate.

13. Nu , nu dati vina pe mine ca acest articol este prost. Sunt cu totul alti vinovati:
– wordpressul ca ma lasa sa scriu asa ceva;
– tastatura ca n-a explodat inca;
– internetul ca n-a picat;
– Dumnezeu/natura ca nu mi-a dat alt cap;
– scolile care m-au educat si nu m-au invatat sa scriu ceva mai inteligent;
– toti cei enumerati la cele 12 puncte: ei m-au aiurit si m-au facut sa scriu asemenea aberatii.

A, da, si voi cititorii. De ce? Ca nu scrieti in locul meu :))

Salutari NEVINOVATE tuturor!

ps: Am uitat sa spun: la orice infrangere principala vinovata e mingea, ca e prea rotunda!

Comments

comments

4 thoughts on “Vina din fotbalul romanesc

  1. Asa-i o tiganie de mare in fotbalul romanesc, incat ma mir ca se mai uita cineva. Eu n-am fost niciodata microbist, dar am 2 prieteni carora le place fotbalul foarte mult, insa la campionatul romanesc nu se mai uita de ani buni…

  2. Eu sunt Dinamovista… si mi-a placut cum ai scris ca Dinu va explica frumos vina fiecaruia. Din pacate la Dinamo momentan nu e interes… fiindca nu se mai baga bani… iar cu jucatorii actuali e foarte greu sa faca ceva.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !