Vila sau hotel?

Vrei sa pleci la mare, sa te bucuri de soare, sa te distrezi si sa uiti de toate grijile. Ori vrei sa pleci la munte, sa te bucuri de aerul tare al inaltimilor si sa escaladezi cele mai inalte varfuri. Unde te cazezi? Cum alegi solutia ideala de cazare? Vila sau Hotel pare a fi intrebarea … Desi …

La munte ai varianta cortului. E cool, e peace & love, te simti eco. Dar poate vrei sa ai si tu niste conditii mai bune. Sa ai un acoperis FIZIC deasupra capului, un pat, oricat de rupt si de ponosit, sub tine. Conditiile astea le poti avea doar intre 4 pereti, fizici si solizi.

Mai ai varianta cazarii intr-o casa particulara, eventual cu proprietarul in casa. In acest caz distractia se poate duce pe apa sambetei… „La ora 23 sa fii inapoi” ; „Sa nu vii beat in casa mea” … In plus, ai tu siguranta ca nu-ti va umbla nimeni prin bagaje? Este de incredere un proprietar? Daca da, pana la ce punct poti avea incredere in el?

In plus, in multe situatii blocurile de locuinte sunt departe de zona importanta. In Constanta de exemplu, cazarea intr-un apartament inseamna o distanta considerabila fata de plaja din Mamaia (plaja Modern din Constanta mi se pare oribila).

Raman, deci, cele 2 variante: vila sau hotel? Cum alegi dintre cele doua?

Pai aici depinde de multi factori.

1. Cat de mare este grupul?
2. Ce vrea sa faca acel grup?
3. Unde se intampla toata distractia?

Discutia ajunge, invariabil, la bani. Insa nu tot timpul banii sunt cheia. De exemplu, cautati cazare vile pe net. Vei vedea un pret pe noapte. Insa vei da de numarul de camere si vei constata ca unele vile, daca sunt inchiriate complet, devin mai ieftine. Nu-ti permiti sa inchiriezi complet un hotel, dar o vila de 10-15 camere ai putea s-o inchiriezi. E a ta, faci ce vrei in ea.

La hotel, pe de alta parte, e nitel mai mult confort. Ai, probabil, si un restaurant. Daca nu, macar o sala de mese unde iti servesti micul-dejun. Eventual ai piscina (daca e acoperita cu atat mai bine).

Totusi, la vila ai curte. Daca e a ta, poti face un frumos gratar. Dupa cum stiti, cel mai bun mic este cel facut de tine. E drept, tu doar il perpelesti, compozitia a facut-o altcineva. Dar oricum, tot FACUT DE TINE se cheama.

Ce aleg eu? Vila sau hotel? Hmm, fiind mai snob, as aleg hotelul. Dar asta si pentru ca nu am strans pana acum un grup atat de mare incat sa inchiriem o vila intreaga. Daca as strange, as prefera vila. Exclud din start cortul, insa parca as incerca si o cazare la particulari. Depinde insa unde. Prin Predeal ori Sinaia merge, in Constanta exclus.

Vila sau Hotel? Tu ce alegi? ­čÖé Salutari DE VACANTA tuturor ­čÖé

Comments

comments

4 thoughts on “Vila sau hotel?

  1. Pingback: Vila sau hotel?Bloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !