Victoria Baltag despre Legenda lui Hercule

Miercuri dimineata, la vizionarea filmului Legenda lui Hercule, am fost insotit de amica mea, Victoria Baltag. Am zis sa-i dau iarasi cuvantul, dupa succesul avut cu articolul despre Camille Claudel. Victoria, ai legatura:

Legenda lui Hercule

Unul dintre cele mai mari mituri ale omenirii incearca sa-si dezvăluie  misterele într-o aventură epică despre iubire şi curaj.

Tânărul Hercule este fiul unei regine din Grecia antică şi a lui Zeus, produsul unui pact realizat din dorinţa de a îndepărta de la domnie un rege despot şi de a aduce pacea în regat. Fără să-şi cunoască originile, curajosul prinţ se lasă condus doar de dorinţa de a obţine iubirea lui Hebe, prinţesa Cretei, logodită cu propriul lui frate.

Filmul Legenda lui Hercule este construit pe sistemul  apropape comercial al  efectelor  cinematografice, menit sa atraga prin vizual si inedit.  Povestea in sine este diferita  de mitologia greaca si foarte rezumativa. In film, Hercule, fiu al lui Zeus, vine pe lume ca ruga a lui  Alcemene, catre  Hera.  Alcemene, sotia regelui Amphytrion, se roaga Herei  sa puna capat razboiului si durerii in regatul ei. Hera raspunde reginei  aproband ca Zeus  sa conceapa un copil, pe Hercule, cu Alcemene. Jumatate om, jumatate zeu, Hercule avea sa-l infrunte pe Amphytrion si sa puna capat razboiului si tristetii in regat. Tot in film, Hercule isi leaga inima de o frumoasa printesa, iubire impartasita,care avea sa nu se consume totusi.

In mitologia greaca, Zeus iubeste o frumoasa pamanteanca si o inseala pe Hera concepand un pui de zeu, pe Hercule. Hera incearca sa omoare pruncul in nenumarate ori (trimitand serpi, sau fortele naturii), insa copilul jumatate om-jumatate zeu este intotdeauna protejat. In cele din urma, deznadajduita, Hera incearca sa-i faca lui Hercule un destin anevoios. Cade prada nebuniei, isi omoara sotia, pe Megara, fiica regelui Kreon ,  pe cei doi copii,  pe Iphicles, prietenul lui cel mai bun  si pe copii fratelui sau vitreg. Realizand napasta, Hercule il roaga pe zeul Appolo sa-l ajute sa-si ispaseasca pacatele. Pleaca in lume si lupta pentru a  dobandi iertare zeilor. Este timp de 12 ani slujitorul regelui Eurystheus care  il antreneaza in cele    ’12  munci’  pe care  trebuie sa le indeplineasca.   Au urmat apoi multe alte aventuri.

Fiul lui Zeus se intoarce acasa invingator si se casatoreste cu frumoasa  Deianira. Aceasta ii daruieste in dar o  mantie facuta chiar de ea . Mantia contine o licoare pe care Deianira o  cumpara de la un centaur. Licoarea era menita sa-l faca pe Hercule sa o iubeasca vesnic, insa in fapt, centaurul ii vanduse otrava.

Hercule moare ars de otrava centaurului si este ingropat  in Oeta. Zeus isi aduce fiul in Olympus.

Cam atat a avut Victoria de spus despre Legenda lui Hercule. Legenda lui Hercule este de ieri in cinematografe, fiind adus in Romania de MediaPro Distribution. Vizionare placuta si salutari LEGENDARE tuturor!

Comments

comments

One thought on “Victoria Baltag despre Legenda lui Hercule

  1. Pingback: Victoria Baltag despre Legenda lui HerculeBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !