Vicii si viciosi

O discutie sincera si directa despre vicii ati avut vreodata? Ati constientizat vreodata ca aveti vicii? Va luati de alti viciosi, e cool sa-i injuri si sa te lauzi cu faptul ca esti OM CUMPATAT, care NU are vicii, insa cat de adevarat este? Hai sa va enumar cateva vicii:

1. Fumatul este un viciu. Aici toata lumea este de acord. Dar fumatul ocazional este viciu? Am amici care-mi spun ca fumeaza ocazional, la bere, la petreceri, cand vad pe altii. Sunt ei viciosi sau nu?

2. Alcoolul este un viciu. Dar cand este el un viciu? Un pahar de vin pe zi inseamna viciu? Unii nu pot sta fara sa bea ceva intr-o zi.

3. Dulciurile sunt un viciu? Cu totii mancam dulciuri, unii mai multe, altii mai putine. Refuz sa cred ca exista cineva care sa spuna NU AM MAI MANCAT DULCIURI DE 5 ANI, NU-MI PLAC. Ok, esti la dieta, ai redus considerabil cantitatea de dulciuri consumata, insa NU le refuzi. Si sub nicio forma nu poti sustine ca NU iti plac!

4. Cafeaua este un viciu? E sanatoasa, este utila, dar sanatoasa poate fi si berea. Ori vinul este sanatos. Cafeaua de ce NU ar fi viciu? Da, este utila de multe ori, dar nu despre asta este discutia. Daca niste chestii sunt utile si sanatoase inseamna ca nu sunt vicii?

5. Sexul este un viciu? Unii nu pot sta cateva zile fara sa faca sex. E sau nu viciu?

Ajungem acum intr-un punct sensibil: tigara electronica. Cea normal este viciu, oare cea electronica tot in categoria vicii intra? Nu intru in detalii tehnice (lichia LiQua sau Hangsten, aroma de nu stiu care, sistem de nu stiu care… nu conteaza). Mai multe dezbateri despre tigara electronica gasiti pe acest blog.

Eu va intreb sincer: voi ce parere aveti despre vicii si viciosi? Si mai ales: ce parere aveti despre voi? Va considerati om cu vicii sau „nealterat” de acestea? Sa stiu si eu cat de sinceri sunt cititorii mei, nu d-alta. Salutari VICIOASE tuturor!

Comments

comments

One thought on “Vicii si viciosi

 1. Unu mai destept camine zicea ca in viata suma viciilor sunt egale. Fumezi mai putin? Inseamna ca bei mai mult.
  Dar la faza cu tigara electronica v-am luat!
  Ce m-a incantat la ea e ca:
  am ajuns sa fac economii de aproape 100Eur pe luna.
  Cand ma trezeam dimineata nu mai haraiam din toti plamanii ca dupa tigari.
  Acuma, fumez din electronica pe unde apuc. Inainte daca vroiam sa fumez, ma duceam la bucatarie, cand era nevasta-mea gravida ma trimitea si in fata blocului. Acuma fumez cam de 5 ori mai mult decat fumam clasic, dar cica ar fi mai sanatos. Fumand „plastic”, ma astept ca intr-o zi sa-mi iasa (la propriu) un pet de 2l din plamani.
  Te salut, sunt Paul si sunt un vicios (Buuuuna Paaaauuullll)

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !