Venus invaluita in blana

Venus invaluita in blana

 

Relatia teatrului cu filmul nu este una de excludere. Ele, de multe ori, se confunda. Ca-n cazul spectacolului Venus invaluita in blana. Povestea MEA cu acest spectacol este una care merita povestita.

Eram in 2014, la TIFF. Erau multe filme de care auzisem, pe care doream sa le vad, insa de unele nu auzisem deloc. Printre ele, Venus invesmantata in blanuri, in regia lui Roman Polanski. Numele marelui regizor polonez imi atrasese atentia, asa ca m-am dus sa vad. Voiam sa vad ce-mi putea oferi Polanski dintr-o piesa de teatru (aflasem ca e printre spectacolele la moda in America). Placandu-mi teatrul si stiind aplecare romanilor catre succesele de pe Broadway, chiar speram sa vad o adaptare romaneasca a spectacolului.

Venus in blanuri Polanski

M-am interesat prin teatrele bucurestene pana cand am renuntat la idee. Nu stiu daca as putea spune ca-mi pierdusem speranta, dar pur si simplu nu mai cautam cu atata ardoare acest spectacol.

Pana acum cateva zile, cand vad Venus invaluita in blana, la Teatrul de Arta. E drept, este un spectacol gazduit, organizat de o companie independenta de teatru, avand in distributie doi actori total necunoscuti mie.

Aveam in cap filmul lui Polanski (in fapt, un spectacol de teatru televizat), incercam sa-mi amintesc de acum 1 an ce se intampla in film. Memoria imi joaca, insa, feste, ori impresia spectacolului este diferita de realitate. De exemplu, prima impresie a fost ca spectacolul simplifica mult filmul. Aveam impresia ca-n film vazusem altceva, vazusem oricum MAI MULT. Nu stiu daca e asa, trebuie sa revad filmul, insa pur statistic, spectacolul de teatru dureaza aproape 2 ore, in timp ce filmul doar 96 de minute.

Venus invaluita in blanuri

Si acum sa va zic ceva: in contextul in care Fifty Shades of Grey a avut succes enorm, ma intreb cati dintre fanii Fifty Shades au auzit de acest spectacol si de filmul aferent? Au legatura, fiind vorba despre INTEMEIETORUL sado-masochismului. Chiar as fi curios ce opinie are un cunoscator al fenomenului despre ele (gen Ecaterina Moldoveanu, care a scris unul dintre cele mai documentate articole despre Fifty Shades of Grey).

Venus invaluita in blana se joaca la Teatrul de Arta. Detalii gasiti pe site-ul oficial al Teatrului. Mai multe nu va zic. Doar va recomand sa mergeti sa vedeti, MAI ALES daca sunteti fani Fifty Shades of Grey. Salutari IMBLANITE tuturor!

2 thoughts on “Venus invaluita in blana

  1. Pingback: Venus invaluita in blanaBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !