Vacante …

Suntem romani, avem o tara frumoasa, insa avem niste preferinte predilecte pentru vacante.

O prima destinatie predilecta de vacanta este litoralul. Unde mergem acolo? Pai in aceleasi vesnice Mamaia, Eforie, Costinesti ori Vama Veche. Celebra Vama … (a aparut deja termenul de „vamaioti”; doamne cum suna). In fiecare an e la fel, unii oameni nu vor nicio schimbare. In cel mai rau caz mergi prin Bulgaria ori Grecia, dar rar.

A doua destinatie predilecta este Valea Prahovei. Sinaia, Predeal, Azuga. Nu conteaza, Valea Prahovei sa fie. Acolo se duce toata lumea, acolo este distractia, asa e cool. Cum ai putea sa mergi in alta parte? Este imposibil asa ceva.

Eu insa va propun doua destinatii mai altfel de vacanta. Destinatii care sunt primele pe lista mea (daca as avea ocazia cu siguranta as merge acolo):

1. Delta Dunarii. Mai e nevoie sa va spun despre frumusetea acestui loc? Despre „cat de norocosi suntem ca avem asa ceva in tara noastra”? Aveti ce vedea, este o experienta de neuitat. Cati dintre voi ati fost vreodata in Delta?

2. Continui cu Gura Humorului, localitate situata in Bucovina. Nu sunt un om religios, dar tot as dori sa vizitez celebrele manastiri din Bucovina. Nu le apreciez valoarea lor „religioasa”, ci le vad strict ca niste obiective turistice. In fond, Notre Dame este un obiectiv turistic important si este prezentat ca atare. Nu inseamna ca nu te poti duce acolo sa te rogi. Doar ca frantuzii se folosesc turistic de catedrala.

Suntem romani cand mergem la Mamaia in dauna Albenei. Dar cat de romani suntem daca n-am vazut, macar o data, Delta Dunarii ori Bucovina? Ok, n-am avut ocazia sau n-am avut bani. Nu e o rusine. Dar sa refuzam sa le vedem este grav. Eu as pune cele 2 obiective pe lista prioritatilor, mult in fata unor obiective gen Atena, Viena ori Praga.

Ma bucur ca agentiile de turism, precum Voyagers Club, si-au intors fata si catre aceste locuri. Bravo lor ­čÖé

Salutari BLOGOSFERICE tuturor ­čÖé

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !