Vacante ieftine

Este luna februarie insa noi tot cu gandul la vacanta/ vacante suntem. Cei care au un servici mai special (cu sefi mai incuiati) trebuie sa-si programeze vacanta din timp. Asa ca e ceva normal sa discuti in februarie despre vacanta de vara.

Totusi, fiind criza (n-am scapat de ea), trebuie sa ne referim la conceptul de vacanta ieftina. Ce-o mai fi si aia vacanta ieftina? Pai pretul unei vacante este format din 4 chestii, unele importante, altele mai putin importante. Sa le luam pe rand:

1. Cazarea este cea mai importanta. Pretul e important, dar nici conditiile nu-s de neglijat. Ok, sunt multe fite, gen tv in camera, pe care le consider inutile. Monument de inutilitate (ma rog, apreciate de unii).

2. Mancarea este iarasi importanta. Nu te duci ca sa mananci, insa nu trebuie sa mananci orice mizerie. Daca mancarea e inclusa in pretul cazarii e perfect, daca nu trebuie sa ne asiguram ca este indeajuns de ieftina incat sa ne-o permitem.

3. Transportul. Ah, da, dragalasul de el. Uneori ne costa mai mult decat cazarea si masa la un loc. Trist, dar adevarat. E adevarat, acum putem gasi usor un bilet de avion ieftin. Au aparut celebrele low-costuri, asa ca problema poate fi usor rezolvata. Rezolvabila cum s-ar zice :)Sau cum ar zice trupa taxi.

4. Locatia sa nu fie scumpa ca atare. Te duci la mare? Pai trebuie sa iei macar 1 bere si o apa pe plaja. Daca aia costa 10 euro e cam nasol. Degeaba ai ajuns acolo cu 50 de euro daca dai inca p-atat pe d-astea. Sau inchirierea unei umbrele (banale umbrele) pe plaja.

E adevarat, pot aparea costuri „ascunse”, gen:
– amenzi fara numar la masina, in cazul in care mergeti cu masina;
– cine stie ce taxe ascunse la hotel (pe langa parcare);
– fiecare obiectiv turistic are taxe de vizitare, care pot fi mai mici sau mai mari;
– diverse alte taxe in parcuri de distractii ori in cine stie ce locatii.

E clar, e scump sa mergi in vacanta. Dar sa ne zgarcim si la asa ceva? ­čÖé

Salutari DE VACANTA tuturor ­čÖé

Comments

comments

One thought on “Vacante ieftine

  1. Cu transportul sa stii ca nu e asa simplu.
    Uneori nu gasesti un pret foarte bun nici la operatorii low-cost.
    Oricum, daca vrei sa pleci in vacanta, cu siguranta vei gasi o solutie.
    Mult succes si Vacanta placuta!

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !