Va place sa pescuiti?

Pe diverse bloguri este la moda sa scrii despre felurite „sporturi”. Ori modalitati de petrecere a timpului liber. Uneori mi se pare ok sa scrii, alteori mi se pare ciudat. In ultima vreme am tot auzit discutii despre pescuit. Despre acest lucru voi scrie in continuare, urmand ca la final sa va intreb pe voi daca va place sa pescuiti.

Intai si intai, am 3 intrebari la care voi raspunde:
– este pescuitul un sport?;
– este pescuitul „scump”?;
– este pescuitul o modalitate placuta de petrecere a timpului liber?.

La prima intrebare as raspunde transant: nu. Nu vad pescuitul ca pe un sport. Ma rog, tablele sunt un sport, deci si pescuitul ar fi. Serios: e vorba de noroc. Ai aceeasi momeala, aceeasi undita, stai langa altcineva, tine doar de noroc daca pestele cel mare vine la tine sau la el. Oricat de mult ti-ar placea pescuitul si oricat l-ai aprecia, sport nu poate fi numit.

La a II-a intrebare este mult de spus. Pescuitul ca si modalitate de petrecere a timpului liber nu ar fi asa scump. Pescuitul ca si pasiune dusa la extrem se poate dovedi foarte scump. Daca insa pescuitul este unul profesionist, in sensul ca iti asigura sursa de venit, atunci pescuitul devine profitabil. Da, trebuie sa bagi bani la inceput, dar apoi ti-i scoti. Despre cat de sanatos este sa mananci peste si cat de destept devii nu va mai zic. Voi incheia insa cu un banc la final.

Legat de profesionisti, am vazut ca sunt la moda navomodelele (vaporas plantat). Pretul este cam intre o mie si doua mii de lei, desi cica ar fi si modele sub o mie de lei (cam slabe calitativ ce-i drept). Nu ma intrebati cum functioneaza exact, ca nu prea am inteles.

Legat de ultima chestie, va zic parerea mea personala: mi se pare plictiseala maxima. M-am dus cand eram mic, cred ca de vreo 2 ori, insa cam atat. Acum m-as duce cu profesionisti, dar mai mult sa le studiez lor comportamentul. De curiozitate pura. Farmecul pescuitului nu-l inteleg si n-o sa-l pot intelege prea curand. Serios.

AM promis ca inchei cu un banc si asa voi face.

Un ardelean si un oltean in tren. La un moment dat li se face foame, ardeleanul scoate slana si chita, brisca si incepe sa manance. Olteanul scoate niste file de peste, mananca putin peste si pune grijuliu oasele pe un ziar. Ardeleanul il vede si-l intreaba:
– Ma oltene da ce faci cu oasele cele?
– Oohoo!.. oasele astea sunt foarte bune, deosebit de sanatoase, contin fosfor si asta ne face pe noi oltenii asa destepti!
Sta ardeleanul, se gandeste, si in final ii propune olteanului sa faca schimb de mancare. Acum olteanul se infrupta din chita si slana, iar ardeleanul cu o figura scarbita incearca sa rontaie oasele de peste…
– Ma oltene, bag sama ca m-ai pacalit cu oasele astea de peste…
– Pai vezi, nici n-ai gustat bine si te-ai desteptat!

Cam atat. Acum va intreb pe voi daca va place sa pescuiti? Si daca da, poate imi veti putea explica si mie ce e atat de fun in aceasta activitate.

Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

Comments

comments

2 thoughts on “Va place sa pescuiti?

  1. Pescuitul este una dintre cele mai relaxante, motivante si nobile (daca vrei) activitati pe care le poti efectua pentru a avea cu adevarat o cura sanatoasa de de-stresare. Este un eliberator incredibil de stres si un mot foarte placut de a-ti petrece timpul liber intr-un mediu si cadru natural si hranindu-ti nevoi ancsestrale. Asta doar in cateva cuvinte sarace, altfel pescuitul este Sublim!

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !