Utilitatea unei huse de telefon

Utilitatea unei huse de telefon

 

 

 

Eu am devenit smart ceva mai tarziu decat restul populatiei. Aparusera deja de vreo 2 ani telefoanele smart, daca nu de 3, iar eu ma incapatanam sa fiu clasic. Vintage.

Imi amintesc cum imi cumparam pe vremea aia huse pentru telefoane: ma duceam la un service si testam mai multe. Care se potrivea, pe aceea o luam.

Husele de obicei erau tip sac, practic pentru a vorbi la telefon trebuia sa-l scoti din husa. Protectia era aproape zero, deci. Il proteja doar in buzunar.

Am avut, din acest motiv, mai multe telefoane sparte. Unul ramasese fara capacul din spate, cazul pe la un festival al berii. Asta pentru ca i se umflase bateria.

Un altul avea ecranul spart, dar cumva spart pe interior, caci se vedeau sparturile, dar cand puneai mana pe el, nu le simteai.

Un altul era mega zgariat pe spate, pentru ca-l tot puneam pe diverse locatii (mese), care de care mai aspre.

Si ajungem in epoca smart, epoca in care nu te mai duci, in orb, la un magazin cu huse de telefoane, testand in orb care se potriveste. Te duci la astfel de magazine, ori comanzi online, si iei huse adaptate pentru modelul tau.

Cu cat e mai folosit telefonul tau, cu atat vei gasi mai usor huse pentru el. Pentru Samsung S8 si Iphone X gasesti o tona de huse. Sunt cele mai vandute telefoane. Pentru LG, de exemplu, gasesti mult mai greu. Pentru Asus, ca am avut vreun an un astfel de telefon, nu gaseam deloc huse. A trebuit sa comand. Ma duceam la serviceuri de telefoane si unii pur si simplu nu stiau ca exista acel telefon.

Acum, o sa va surprind pe unii pentru ce voi spune, pe cei care ma cunosc cu siguranta nu, dar pe restul, majoritatea, da. Asadar, aceste minunate huse de telefon au trei roluri importante. Trei, tineti minte:

1. Fara husa, telefonul aluneca din mana. Toti producatorii, nu doar Samsung si Apple, fac telefoanele extrem de alunecoase. Nu m-as vedea folosind un telefon fara husa. Mi-ar scapa din mana cand as vorbi ori cand l-as butona. Toti prietenii mei care se plang ca au scapat telefonul pe jos si n-aveau husa omit un lucru esential, pe care eu am grija sa il amintesc: daca aveai husa nu-l scapai. Si ei confirma, cu jumatate de gura, ca e posibil. Apoi, dupa ce si-au luat husa, mai ieftina sau mai scumpa, imi spun ca, intr-adevar, acum telefonul nu le mai aluneca din mana.

2. Schimbi aspectul telefonului. Exista persoane, de sex feminin, care au in geanta mai multe huse de telefon. Povestea cineva pe facebook ca are husa simpatica, pentru acasa, husa colorata, asortata cu hainele, pentru birou, husa sobra, serioasa, pentru intalniri. Nu poti scoate un telefon cu o husa cu Minioni, cum am eu, la o intalnire de afaceri.
In plus, uneori te saturi de cum arata telefonul tau. Nu de sistemul de operare, ci de faptul ca e prea banal. Un telefon negru. Eh, telefonul negru, plictisitor, se poate transforma intr-un telefon rosu foarte simpatic.
Fix din acest motiv nu am inteles niciodata care este miza cumpararii unui telefon colorat. A aparut Iphone rosu, a revenit iphone-ul negru, exista iphone gold, pe care multi il evita… Serios, nu inteleg! Telefonul meu are husa, deci poate fi cum vrea el sa fie. S-o vedea dunga, s-o vedea pe spate, in functie de husa, dar serios, nu pricep miza. Din acest motiv, eu as lua modelele cele mai ieftine. Sa ne intelegem: un S9 as lua, sa zicem, dar daca S9 gold ar fi mai ieftin decat S9 black, as lua, fara sa clipesc, S9 gold. La fel cum, primind o pereche de casti Stereo Beats ROZ la Tableta Ipad, le-am pastrat. Si le purtam cu mandrie.

3. Sa-ti protejeze telefonul, cu precadere SPATELE acestuia. Si ecranul, bineinteles, sa nu-ti cada pe asfalt sau pe parchet/gresie. Insa, repet, daca ai grija de el nu-ti va cadea. Insa, oricata grija ai avea, daca il toti scoti pe diverse mese, la restaurante, la scoala pe banci, telefonul se va zgaria. PE SPATE!
Fix din acest motiv intai se acopera spatele telefonului. Prin aceasta, protejezi spatele (si colturile, caci deseori cade pe colturi, pe muchii) de zgarieturi, insa protejezi si ecranul. Caci daca suprafata pe care a cazut e plana, nu va pati nimic. Daca, insa, a picat pe-o piatra, nasol de tot.
Iar husele acelea care se inchid sunt inutile, pentru ca de obicei telefonul iti pica in timp ce-l folosesti, in timp ce-l butonezi. Deci husele acelea care se inchid, desi eram fan d-al lor candva, mi se par acum nepractice. Pe langa faptul ca trebuie sa le tot deschizi, deci le deteriorezi foarte-foarte repede.

Asadar, primul lucru pe care-l faceti cand va luati telefon nou este sa-i luati si husa. Fix d-aia nu recomand huse de pe internet, din China: alea vin greu. Comandati-va de pe site-urile romanesti, gen Exit.ro. Sa vina repede, sa nu folositi nici macar o zi telefonul fara husa.

Asa ca atunci cand va amintiti cum v-ati busit telefonul si nu aveati husa, gandindu-va ca daca ati fi avut nu s-ar fi spart, caci ar fi fost protejat, eu zic ca gresiti. Ar trebui sa va ganditi ca daca ati fi avut husa, telefonul nu v-ar fi scapat din mana. Caci asta este principala utilitate a unei huse de telefon: sa nu-ti scape din mana. Abia apoi, daca tot a scapat, cumva, sa nu se sparga.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !