Utilitatea televizoarelor smart

Avansul tehnologic este o realitate. Daca acum 10-15 ani asteptai cu sufletul la gura ultimele inventii si te gandeai cum sa strangi bani sa le cumperi, iata ca s-a ajuns intr-un punct in care se inventeaza ceva inutil. Sau aproape inutil. In opinia mea, bineinteles.

Daca la componente pc demult nu prea mai are ce sa se inventeze, iata ca si la televizoare lucrurile sunt aproape de final. Magazinele sunt pline de televizoare LED , lcd-urile deja nu mai sunt la moda (am inteles ca de fapt nici nu s-ar mai produce, ma rog, nu toate firmele , dar o parte au intrerupt productia), asa ce s-ar mai putea inventa? Si s-au inventat televizoarele SMART. Inutile maxim dupa parerea mea. Sa va spun si de ce.

Pai intai si intai incep cu mine (sunt prea narcisist, stiu) si spun ca eu am un lcd, generatie mai veche, de 81 de cm, marca LG. In aceeasi camera se afla pc-ul (un deskstop , si el destul de vechi), care este conectat printr-un cablu cu televizorul. Cand vad un film, il proiectez din pc in televizor. Sunetul il am de la boxele pc-ului, deci un sunet acceptabil. Daca doresc sa stau pe net si sa vad pe ecranul mare ceva de pe net (de exemplu, vreau sa vad un meci pe care nu-l prind la tv) atunci fac asta de pe pc pe tv. Iar acest lucru este posibil si prin intermediul unui laptop. Repet ce am zis: eu un tv mai vechi si nici deskstop-ul nu e nou. Deloc.

Si atunci de ce mi-as lua un Smart TV? Ok, un LED accept: se vede mai bine. Calitatea imaginii este foarte buna. Insa SMART TV, ca si idee, este un concept inutil. Esti la tine acasa, deci ai pc-ul la indemana. Poti aplica metoda simpla invocata de mine. Deci la ce e util acel SMART TV? In afara, bineinteles, de snobismul aferent.

Dupa parerea mea producatorii de televizoare ar trebui sa se aplece mai mult asupra tehnologiei 3D. S-o dezvolte mai mult, s-o faca mai putin obositoare si mai accesibila din toate punctele de vedere. Si eventual sa apara, as zice cat mai repede, televizoare cu rezolutie 4K. Sau proiectoare. Un televizor are aceeasi functie de zeci de ani: sa te uiti la el. Calitatea imaginii (2D sau 3D) ar trebui sa fie criteriul de baza. E doar o opinie ­čÖé

Salutari SMART tuturor ­čÖé

Comments

comments

One thought on “Utilitatea televizoarelor smart

  1. Sunt de parere ca e doar de figuri SMART-ul, dar ce mai vrei sa faca un TV sa te si imbrace de banii care ii dai…

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !