Urasc oamenii care nu saluta. Sunt un taran.

Urasc oamenii care nu saluta. Sunt un taran.

 

Probabil ati vazut pe facebook hashtagul #SuntUnTaran. Este o campanie extrem de misto, la care am hotarat sa ader. Motivul este simplu: ma reprezinta.

Acum, in ce masura ma reprezinta este un lucru relativ. Eu, de fapt, nu sunt un taran, nu am stat foarte mult la tara. Nu stiu cat de mult as rezista la tara, insa, sincer, ii apreciez pe cei care locuiesc acolo.

Emil Calinescu Sunt un taran

Subiectul acestui articol nu este acesta, ci unul secundar. Ma uitam la mesajele campaniei si mi-a atras atentia unul dintre ele: daca cineva ma saluta, raspund intotdeauna la salut.

Voiam de ceva timp sa scriu pe aceasta tema, fiind unul dintre subiectele de discutie la care ma aprind cel mai repede.

Asadar, eu sunt tipul de persoana care saluta pe toata lumea si care raspunde tuturor la salut. Uneori, intr-adevar, nu vad o persoana, deci n-o salut. Se intampla la anumite evenimente sa nu vad pe toata lumea, din acest motiv am rugamintea sa vina acele persoane la mine. Eu, insa, n-am refuzat niciodata sa salut pe cineva.

De certat ma cert constant cu lumea. Poate prea mult si prea des, dar asta este alta discutie. Totusi, indiferent ce mi-a zis X sau Y, daca-l vad live la un eveniment il salut. Poate nu vorbesc cu el, nu-l intreb nimic, dar il salut. Daca ma intreaba ce mai fac, ii raspund, desi de multe ori se vede ca discutia nu imi este deloc confortabila.

Cu toate astea, a nu raspunde cuiva la salut mi se pare nesimtire.

Cei de la campania Sunt un taran sustin ca un taran autentic saluta pe toata lumea. Daca stau bine sa ma gandesc asa este. Ca apoi se cearta, poate se iau la bataie seara la carciuma, e altceva. Dar de salutat se saluta. De fiecare data.

Dilema mea este alta: de unde a venit moda cu refuzul de a raspunde la salut? De la tara se pare ca nu, deci vine de undeva de la oras. Dar de unde? Si de ce? Care ar fi motivatia? Va intreb pe voi, ca poate stiti si ma veti lumina.

Cat despre campania Sunt un taran, aflati mai multe de pe site-ul oficial, dar si de pe blogul Martei. Dintre bloggeri, au scris pentru aceasta campanie Daniel Botea si Cristian Florea. In final, repet indemnul catre voi: ajutati-ma sa gasesc o denumire pentru oamenii care nu saluta. Eu, unul, sunt un taran si salut pe toata lumea. Salutari TARANESTI tuturor!

Comments

comments

3 thoughts on “Urasc oamenii care nu saluta. Sunt un taran.

  1. Eu nu reușesc să îi salut pe aceia care trec pe lângă mine și nu mă văd, sau se fac că nu mă văd. Pur și simplu nu pot dacă nu se realizează contactul vizual.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !