UPS Centrala Termica

La ce va duce gandul cand vedeti titlul UPS Centrala Termica?

Intai si intai, trebuie sa explic ce este acela UPS. UPS-ul este un generator propriu de curent, util in momentul caderii curentului. Iti cade curentul? Nu-i ceva grav, ai un UPS functional care va genera, pentru un anumit timp, electricitate. In general e bine sa aveti UPS in casa din mai multe motive:
– Puteti avea aparate scumpe care nu pot fi intrerupte brusc. Daca este un UPS porneste automat cand nu e curent, deci aparatul nu se opreste. Puteti aplica asta si la PC-uri, daca aveti impresia ca este atat de sensibil.
– Puteti fi in zone unde curentul pica foarte des. Aveti nevoie musai de ceva si nu e curent? Asta e: UPS-ul sa traiasca. Unele mailuri pot fi cu adevarat urgente iar curentul s-ar putea sa nu tina cu noi. Iar de pe telefon scriem greu si oricum e riscul sa n-avem toate documentele acolo.

In cazul de fata avem de-a face cu niste UPS-uri speciale pentru centrala termica. Sa va spun ca nu prea e bine ca aceasta sa se opreasca brusc? Mai ales daca acest lucru se petrece noaptea. Iar daca este iarna si frigul este prea puternic, o ora in plus pentru centrala se simte al dracului de mult. Deci e clar ca acest UPS iti va fi util.

Alt lucru as vrea insa sa observ: accesibilitatea lui. Acum 10 ani un UPS era un lux chiar si pentru institutii. Se lua curentul? Pai se lua curentul si la guvern, si la parlament, si la Presedentie. Nu doar in casele oamenilor ori in cine stie ce cladire de birouri. Pur si simplu aceste UPS-uri nu existau de vanzare (sau erau enorm de scumpe). Acum persoane nu foarte instarite isi permit sa aiba, la ei acasa, un UPS. Si asta la bloc, nu la casa (ca apropo: la bloc sunt sanse mai mari sa pice curentul; daca de exemplu e un bloc cu oameni cat de cat instariti acestia vor avea aer conditionat cu totii; la un moment dat, daca toate vor functiona, s-ar putea sa pice curentul la toata lumea).

Legat de avansul tehnologic evident o mica paranteza: am vazut o stire cum ca televizoarele 4k sunt din ce in ce mai ieftine. Discutia era: cat de utile ne sunt. Eu sunt inca fan 3D, desi multi prevad sfarsitul acestei tehnologii. Nu zic ca e rau ca apar si ca se ieftinesc, dar acolo e vorba de o fita.

Cand vorbesc insa de UPS discutia despre utilitate este cu totul alta. Si da, consider ca este util chiar si acasa. Si da, si la birou (Cand aud ca s-a luat curentul intr-un hotel imi vine nebunia).

Salutari TERMICE tuturor!

Comments

comments

3 thoughts on “UPS Centrala Termica

  1. Am cumparat de Electropower un ups pentru centrala…eeste cel mai ieftin, sunt importatori si vand direct din depozit.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !