Incepe UnderCloud 2015

Incepe UnderCloud 2015

 

Dimineata am fost la conferinta de presa de lansare a festivalului UnderCloud 2015. Legat de Undercloud 2015, trebuie sa va zic un secret: va fi primul festival Undercloud la care particip. Anii trecuti se nimerea de fiecare data altceva si nu am putut ajunge. Am vrut sa simt, macar o zi, atmosfera de festival independent, sa vad un spectacol de teatru in frumoasa sala de la MTR (unde am vazut doar filme pana acum), dar nu s-a putut.

AFISUL UNDERCLOUD 2015 (Undercloud_500x700mm+bl5)

Anul acesta, insa, m-am pregatit din timp, mi-am aranjat treburile astfel incat sa pot ajunge la festival. Voi merge la mai mult de jumatate din spectacole, indiferent ca sunt spectacole pe care le-am vazut deja ori nu.

Programul complet al festivalului se gaseste AICI, eu voi spune ce spectacole am vazut deja si va recomand:

1. Promised Land (vazut la Timisoara, la FEST-FDR, programat duminica, 23 august, ora 19). Sunt tare curios cum va fi amenajata sala pentru acest spectacol, la Timisoara am ramas masca atunci cand am vazut. Mai multe nu spun.

2. Jurnalul lui Adam si al Evei l-am vazut de 2 ori. Dana Rogoz arata cu adevarat DIVIN in acest spectacol. Textul original apartine lui Mark Twain.

O poza cu frumoasa Dana Rogoz facuta la Gala Diana, in 2013

3. Masculin/Feminin este PRIMUL spectacol de teatru independent vazut de mine. Prin intermediul lui am (re)descoperit teatrul. Vai si cat mi-a placut.  L-as revedea oricand.

4. Ce caut eu aici (Hell) este spectacolul unde am urcat pe scena. Este printre cele mai noi spectacole regizate de Chris Simion si, zic eu, printre cele mai bune. Antoaneta Cojocaru are un rol extraordinar.

5. Carpathian Garden este ultimul spectacol, dintre cele vazute, pe care vi-l recomand din suflet. Radu Iacoban si Tudor Istodor au niste roluri extrem de bune.

As mai putea face o lista de spectacole pe care nu le-am vazut, dar pe care trebuie musai sa le vad, insa prefer sa nu. Cu siguranta voi fi surprins si de cateva spectacole necunoscute. Legat de spectacolele necunoscute, incepand de anul acesta va fi, la fiecare editie, cate o tara invitata. La Undercloud 2015 acea tara va fi Republica Moldova (detalii despre acest lucru pe InfoPrut.ro).

Conferinta de presa Undercloud 2015

Undercloud 2015 incepe sambata, el fiind prefatat, asa cum v-am anuntat din primul paragraf, de o conferinta de presa. Acesta este, se pare, primul festival care a avut parte de o conferinta de presa. Care, trebuie sa spun asta, a avut loc fix de ziua regizoarei Chris Simion (care a implinit 38 de ani).

Eu Chris Simion

Cateva minute de la conferinta a surprins Judy, cea care mi-a facut si poza de mai sus, cu Chris Simion:

Eu, de la conferinta, trebuie sa anunt fix 2 lucruri:

– Sambata dimineata va avea loc un frumos cross cultural. Va trebui sa parcurgi distanta Arcul de Triumf – MTR cu o carte in mana. Alergare sau mers normal, nu conteaza. Ideea e sa ai o carte in mana, una importanta pentru tine, pe care o vei dona bibliotecii Undercloud.

– Pretul biletului la oricare spectacol e 35 de lei, dar daca vei cumpara bilete cu un card Reiffeisen, vei putea cumpara 2 bilete la pret de 1 (deci 2 cu 35 de lei). Un fel de Orange Film teatral (pentru cunoscatori).

Asadar, cu cine ma mai vad la Undercloud 2015? Dati un semn, sa stiu cine va fi p-acolo 🙂 Salutari TEATRALE tuturor!

Ea este Carla Teaha, directorul festivalului
Ea este Carla Teaha, directorul festivalului

ps: Intorcandu-ma de la Conferinta de presa prilejuita de lansarea UnderCloud 2015 am fost nevoit sa infrunt un micut nor. Sper, totusi, ca festivalul nu se va afla, constant, sub vreun nor de genul 🙂

 

Comments

comments

2 thoughts on “Incepe UnderCloud 2015

  1. Pingback: Incepe UnderCloud 2015Bloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !