Un somn linistit

Un somn linistit

 

Sa-ti cumperi un pat de o mie de euro nu mai e demult ceva nemaivazut. Sunt persoane, snoabe, care fac chestia asta. Sunt banii lor, este snobismul lor, de ce ar trebui sa ne afecteze? Dimpotriva: o persoana cu bani trebuie sa-i cheltuie, banii trebuie sa circule in economie.

Daca ai bani de pat de 1000 de euro (o mie, ca sa va zic si-n litere), de ce sa nu-i dai? Daca ar fi, insa, sa am ceva cu cineva, as avea cu cei absurzi. Cu snobii tampi. Stiti care sunt aceia?

Va spun eu: cei care la un pat de o mie de euro isi iau saltea de 100 de lei, eventual din targ. Saltele de 100 de lei? Da, chiar exista. Nu garanteaza nimeni pentru calitatea lor, dar ele exista.

Faza aceasta imi aminteste de celebrul clip cu proprietarul de Lamborghini care-si spala frumoasa masina cu apa din Dambovita. Exemplul de mai sus nu mi se pare cu mult diferit. As zice ca dimpotriva: este fix acelasi lucru. La fel cum unii isi iau televizor led 3D ultimul racnet, la care asorteaza un sistem audio de 50 de lei (in cel mai bun caz).

Iar salteaua este mult mai important decat rama efectiv. Rama de pat poate fi sau nu scumpa, oricum n-o simti in mod direct. Estetic da, conteaza. Dar estetica este mai importanta decat confortul? Pentru unii da. Pentru mine cu siguranta nu.

Estetica nu conteaza deloc? As zice ca ea conteaza, dar in alt sens. Trebuie sa ne simtim bine in propria casa, in propriul dormitor. Home sweet home – casa dulce casa nu este doar o expresie. Sau nu ar trebui sa fie.

Luati saltele cat mai confortabile, saltele care sa se potriveasca corpului vostru. Nu va zgarciti fix la ce nu trebuie. In fond, in pat va petreceti cel putin un sfert din zi. Chiar atat de neimportant este acel sfert?

Un somn linistit tuturor, chiar daca este ora 17 cand scriu acest articol. Ar trebui sa fie un deziderat pentru toti. Estetica ar trebuie sa conteze cat sa nu fie chestii obositoare. Salutari LINISTITE tuturor!

One thought on “Un somn linistit

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !