Un sistem de supraveghere video ieftin si bun

Un sistem de supraveghere video ieftin si bun

 

Cresterea tot mai mare a furturilor sau talhariilor despre care citim sau auzim in presa, par a ne face sa ne gandim tot mai serios cum sa ne protejam din ce in ce mai bine. Se spune ca este mai bine sa previi, decat sa tratezi, aceasta fiind o idee foarte buna si sanatoasa. Pierderile pe care le suportam in cazul in care cadem victima unui furt sau talharii par uriase in comparatie cu costurile pe care le-am fi avut ca sa prevenim.

Tot mai multe persoane se gandesc sa isi instaleze un sistem de supraveghere video pentru a se proteja atat pe ei, cat si familia lor. Casa si familia nu sunt singurele lucruri pe care oamenii aleg sa le protejeze cu camere de supraveghere, acestea fiind foarte utile si in cazul magazinelor, depozitelor sau a altor afaceri.

Probabil ca ati vazut o multime de stiri cum este si aceasta (http://stirileprotv.ro/ilikeit/smart-things/ilikeit-o-camera-de-supraveghere-descurajeaza-99-din-hoti-cum-sa-faceti-cea-mai-buna-alegere.html) in care camerele sunt destul de laudate si de apreciate. Toata aceasta lumina pozitiva in care este vazut acest subiect, a facut ca din ce in ce mai multi romani sa aleaga aceasta metoda de protectie.

Vrei un astfel de kit dar nu ai nici cea mai mica idee ce contine sau de unde sa incepi? Vrei sa nu dai o mica avere pe camere si totusi sa ai niste rezultate bune? Probabil ca la fel ca multe persoane nu ai foarte mult timp ca sa petreci ore documentandu-te pe acest subiect si nici nu vrei sa investesti o avere cautand ceva ce iti va aduce cele mai bune rezultate. Acest articol vine ca un mic ajutor pentru a va oferi toate aceste informatii intr-un timp relativ mic. In primul rand ar trebui sa stiti tot ce aveti nevoie pentru un astfel de kit, dar si de la ce suma pornesc preturile.

Componentele principale ale unui sistem de supraveghere video ar fi:

– un DVR (am fi putut alege si un NVR, dar pentru un utilizator care se afla la inceput si vrea ceva care sa fie oarecum simplu, bun si nu foarte scump, DVR-ul pare alegerea ideala). Acesta va prelua imaginile de la camere si le va stoca pe un hard disk (in cazul in care ii adaugati un hard disk) sau le va transmite fie pe internet, fie pe monitor.

– un hard disk, dupa cum am scris si mai sus, ar fi indicat sa faca parte din kitul dvs, fiind memoria DVR-ului, cu cat va fi mai mare capacitatea, cu atat perioada de inregistrari va fi mai mare. In cazul in care nu veti pune un hard disk la DVR, acesta nu va stoca nimic, doar va transmite online sau pe monitor.

– camere de interior sau exterior, va veti configura kitul in functie de cum doriti sa amplasati camerele. In functie de acest aspect veti alege si optiunile lor, cum ar fi unghiul pe care sa il aiba, distanta in infrarosu pentru vederea pe timp de noapte, etc.

– cabluri, desi unele persoane ar tinde sa se gandeasca la wireless, recomandam aceasta varianta pentru ca este mult mai buna ca si semnal (pe wireless putand aparea probleme de calitate a imaginii), dar este si mult mai ieftina.

– accesoriile, aici intra mufele si sursele de alimentare.

OPTIONAL, la fel ca si in cazul hard diskului puteti dota sistemul cu un UPS (este destul de util in cazul penelor de curent, va ajuta kitul sa mai functioneze dupa ce s-a intrerupt alimentarea cu energie electrica, fiind practic o baterie) si un monitor. Chiar daca nu veti pune un monitor, sistemul dvs. va functiona si isi va face treaba.

Preturile pentru sisteme supraveghere incep de la 300 – 400 de lei (fara a include hard diskul) in functie de numarul de camere pe care il vreti.

Daca faceti o comparatie cu eventualele pagube pe care le puteti suferi in urma unui furt sau in unele cazuri chiar trauma lasata de un astfel de eveniment, mai mult ca sigur aceste costuri par a fi minore.

Desi acest articol acopera bazele si componentele principale, este totusi recomandat ca atunci cand va hotarati sa faceti aceasta investitie sa apelati si la o firma specializata in domeniu si sa beneficiati de consultanta oferita de un tehnician in securitate. Un astfel de consultant va poate evalua proiectul si va poate face recomandari care sa aduca imbunatatiri atat din punct vedere al calitati, dar va poate face si cateva sugestii pentru a obtine rezulatele dorite la un pret cat mai bun. Astfel investitia dvs se va dovedi a fi una foarte calculata si foarte efecienta.

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !