Un concept nou: Challenge Room

Un concept nou: Challenge Room

 

 

Am tot colindat Escape-uri, toate avand la baza acelasi concept: intri in camera, o scotocesti bine de tot pana gasesti cheia finala. Cheia finala poate fi o cheie fizica sau un mecanism care sa deschida usa finala. In general trebuie sa rezolvi toate puzzle-urile ca sa termini.

Challenge Room este COMPLET diferit. Este un concept nou, UNIC in lume, deschis nu demult in Bucuresti (adresa fiind Matasari 21). Sa va zic, pe scurt, ce se intampla.

Doua echipe intra in 2 camere identice. Ele trebuie sa infaptuiasca o crima. Oficial, crima perfecta. Pentru asta trebuie sa faca fix 3 chestii: sa rezolve, ca intr-un escape clasic, niste puzzle-uri, sa participe la niste chestii de noroc si sa faca niste alegeri. La final se aduna punctele, doar una dintre echipe castiga.

Ai si bani, asa ca o sa va para, in multe privinte, un monopoly amestecat cu jocuri de casino.

Un alt mare avantaj este ca usa NU este incuiata. Pentru claustrofobi este un avantaj ENORM: ei se vor simti ca la un board-game, nicidecum ca la un escape room.

Desi mi-a placut mult si apreciez faptul ca este ceva diferit, am cateva propuneri si sugestii pentru proiectele viitoare (ei vor mai deschide alte proiecte, inclusiv ceva cu Game of Thrones):

Echipa invingatoare
Echipa invingatoare

1. Desi ar fi trebuit sa fie altfel, baza este NOROCUL! Poti sa ai 5 jucatori geniali in echipa, ei pot fi invinsi lejer de o alta echipa formata din 5 norocosi. Nu stiu daca ideea unui astfel de joc este sa te bazezi ATAT DE MULT pe noroc.

2. Totul se reduce, intr-un final, la puncte. Crima ta perfecta a fost intrecuta de crima perfecta a echipei adverse. Puteai sa alegi aceleasi carti, sa infaptuiesti o crima identica, tot degeaba: ceilalti  au fost mai perfecti.

3. Unele puncte erau obtinute fara vreo baza logica. De exemplu, obtii puncte pe banii care ti-au ramas. Explicati-mi si mie care este logica: daca un criminal are un buzunar 3000 de euro de ce a facut o crima mai buna decat criminalul care are 1000 de euro in buzunar? Inteleg ca acei bani sa fie un intermediar bun, sa II FOLOSESTI (nu va zic LA CE ii puteti folosi, dar veti vedea). Dar sa se puncteze banii DIN BUZUNAR, cei ramasi, mi se pare ciudat.

Astia care pierduram
Astia care pierduram

Ideea este foarte buna, fiind la inceput poate fi imbunatatita. Totusi, are ceva scapari care pot fi remediate in urmatoarele jocuri tip Challenge Room. Si vor mai fi.

Codex

Acest Challenge Room se afla la The Codex, pe strada Matasari numarul 21. In poze aveti, pe rand, echipa invingatoare si echipa invinsa. Fiind ziua lui Malaezu si mergand pe invitatia lui, am stabilit sa-l lasam pe el sa castige (doar nu vreti sa spun ca ne-a invins pe bune?). Va recomand experienta si sper sa merg si la urmatoarele camere tip Challenge Room. Salutari CRIMINALE tuturor! 🙂

Comments

comments

8 thoughts on “Un concept nou: Challenge Room

  1. Pingback: Un concept nou: Challenge RoomBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro
  2. Pingback: Am fost la The Codex, unde există singurul Challenge Room din lume | Oglindă către prezent
  3. Pingback: Am fost la The Codex, la singurul Challenge Room din lume

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !