Un cititor inrait, pasionat de cartile clasice este unul certat partial cu tehnica moderna, pe care n-o repudiaza, n-o refuza, insa o foloseste mai rar, mai cu masura. Este un cititor care prefera cartea clasica in dauna celei electronice, care o apreciaza, care apreciaza o biblioteca frumoasa, aranjata.
Un cititor inrait va fi atent la editiile cartilor, cartile preferate fiind in biblioteca lui in mai multe editii: cartonata, editie de buzunar, editie veche, editie noua, cu coperta de piele…
Un cititor inrait are anumite carti in toate limbile: romana si engleza, dar si rusa, franceza, italiana ori germana. Am auzit de oameni care au carti in limbi pe care nu le cunosc. Au Dostoievski in rusa, au cine stie ce scriitor nordic in limba lui natala, au scriitori sud-americani in spaniola, fara ca ei sa fie vorbitori ai acestei limbi.
Un cititor inrait se duce cu tolba plina de carti in orice deplasare si se intoarce cu tolba la fel de plina de carti din orice deplasare. Orice deplasare este, pentru un cititor inrait, un bun prilej de citit si de adunat carti.
Un cititor inrait apreciaza o carte cadou, chiar daca o mai are in biblioteca.
Un cititor inrait face altora cadou numai carti. Numai si numai carti. Incearca sa-i educe, sa-i cultive, pe ceilalti.
Un cititor inrait, totodata, cumpara si chestii auxiliare cartilor. Un cititor inrait va aprecia semnele de carte speciale, va aprecia coasterele, va aprecia canile special dedicate lecturii. Va aprecia locatiile de unde-si poate lua chestii legate de carti. Legate de universul creat de anumite serii de carti: chestii legate de Harry Potter, de Dracula, de Lord of the Rings ori de, habar n-am, Agatha Christie.
Un cititor inrait va aprecia librariile offline si online care vand ori care ofera cadou astfel de obiecte. Un cititor inrait va aprecia aceste obiecte, iar un necititor nu le va intelege utilitatea.
Ati vrea sa aveti semne de carte metalice? Ati vrea sa aveti insigne prin care sa va aratati devotamentul fata de carti? Ati vrea sa cumparati stickere dedicate lecturii? Ori poate ati vrea sa va carati cartile intr-o sacosa tematica? Gasiti toate astea, dar si multe altele, pe Cartepedia Shop. Fara sa aiba o sectiune dedicata in librariile fizice Librarium, anumite chestii din Cartepedia Shop le gasiti si pe acolo. Uneori, Librarium are si campanii prin care daruieste semne de carte ori insigne celor care cumpara de o anumita suma. Campaniile se desfasoara deseori concomitent pe Cartepedia.ro si in librariile offline Librarium. Fiti, deci, cu ochii pe aceste campanii dedicate cititorilor inraiti.
Un cititor inrait va frecventa des Cartepedia Shop, sectiunea fiindu-i dedicata in intregime. Un necititor nu va intelege utilitatea sectiunii. Un cititor inrait, insa, o va aprecia cum se cuvine 🙂
Sunt eu un cititor inrait? Nu vreau sa ma laud, nu vreau nici sa par modest, drept urmare nu voi spune. Va las pe voi sa decideti, pe baza a ce vedeti ca postez. Si va intreb pe voi daca va considerati cititori inraiti. Daca da ori daca nu, va trebui sa-mi argumentati. Fara concurs, fara premii. Doar de curiozitate 🙂