Un barbat si mai multe femei

Un barbat si mai multe femei

 

Va tot spuneam eu despre cat de mult apreciez filmele si spectacolele de teatru care ma surprind. Va mai spuneam eu ca NU imi place sa citesc prea multe inainte, tocmai pentru a putea fi surprins (am o teama enorma de spoilere). Si va spuneam eu cat de atent sunt la titlu.

Voua a ce va suna Un barbat si mai multe femei? Mie-mi suna a barbat care merge din floare-n floare.  Deci asteptarile mele erau fix in acest sens.

Un barbat si mai multe femei poster

Din acest motiv va spun din start ca am apreciat enorm spectacolul. M-a surprins din toate punctele de vedere.
– M-a surprins titlul, acesta avand o cu totul alta insemnatate: Un barbat, Gavrunski, se intersecteaza cu foarte multe femei. Sotia sa, o colega de la munca, o asistenta de la un cabinet psihiatric, doctora psihiatru, o poeta intalnita la un sanatoriu, sefa lui, vecina lui … Toate ii vor schimba viata. Il vor face sa devina ALT OM! Cum, in ce fel, de ce, ramane sa descoperiti voi.
– M-a surprins faptul ca un text rusesc poate fi inca actual astazi. Cat de mult sa se fi schimbat femeile? Cultura difera, perioada difera, femeia pare sa fie LA FEL!
– M-a surprins Paula Chirila, care a jucat TOATE rolurile feminine enumerate mai sus. A reusit sa fie convingatoare in absolut toate rolurile. Asta desi de multe ori era imbracata la fel. Felicitari ei. Si nu, sa nu intelegeti cu jumatatea masculina a spectacolului, George Constantinescu, ar fi jucat slab. Dimpotriva. Felicitari si lui.

Un barbat si mai multe femei

Cateva intrebari si concluzii personale dupa acest spectacol. Incep cu intrebarile care incep cu … Cum ar fi daca …

… Daca de maine mai multi barbati ar spune Nu mai vrem sa fim consultati de doctori femei? Asa-i ca ar fi amendati pentru discriminare?

… Daca fiecare barbat care are probleme cu o vecina s-ar decide sa rezolve acele probleme … reguland vecina cu pricina?

Un barbat si mai multe femei 2

… Daca fiecare barbat s-ar  comporta asa cum zic ceilalti despre el ca ar fi? Daca ar fi la fel de betiv precum zic babele din bloc? Daca ar fi la fel de curvar precum zice nevasta ca este? Daca ar fi la fel de nebun cum are impresia un psihiatru nebun ca este?

… Daca maine ai afla ca ai devenit muza unei poete batrane, iar poeziile ei ar aparea constant in revista, fiind citite de toti apropiatii si cunoscutii tai?

Un Barbat si mai multe femei Emil Calinescu

Hai, ca deja am zis prea multe. Un barbat si mai multe femei, cu Paula Chirila si George Constantinescu,  se joaca la Teatrul de Arta din Capitala. Mergeti sa-l vedeti, apoi reveniti aici si raspundeti la intrebari. Salutari TEATRALE tuturor!

One thought on “Un barbat si mai multe femei

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !