Un airsoft adevarat trebuie jucat in padure!

Airsoftul adevarat trebuie jucat in padure!

 

 

Ati jucat Airsoft vreodata? Eu NU am jucat si, recunosc, nu e genul meu de joc. Am jucat laser-tag, ceva asemanator. Sa va explic exact defectele mele principale:

  1. Nu ma pot ascunde. Fizic, mi-ar trebui vreo 5 copaci sa ma pot ascunde. Sunt si inalt (capul meu blond, fie el si acoperit cu casca, e vizibil de departe), sunt si gras. Deci nu ma pot ascunde si pace.
  2. Nu pot alerga. Conditia mea fizica tinde spre zero. Ori chiar spre negativ.
  3. Sunt si neindemanatic. Cand apare unul in fata mea cu siguranta el va trage inaintea mea.

Prima si singura oara cand am jucat laser-tag (va explic imediat diferenta), am fost, totusi, util echipei mele: toata lumea ma vedea si ma impusca. Apoi era ucis miseleste, pe la spate. Eram util drept carne de tun. Jucator de echipa cica :))

Acum, diferentele dintre airsoft si laser-tag sunt multe. Mai intra in discutie si Paintball-ul. Gasiti pe Wikipedia detalii despre fiecare (1 2 3). Chestia pe care trebuie s-o stiti, partea importanta: Airsoftul foloseste copii dupa arme originale. E cel mai AUTENTIC!

Acum, sa va zic ce inseamna, pentru mine, o partida IDEALA de Airsoft. Asadar, cinci chestii:

airsoft-adevarat

Armele sa fie cat mai apropiate de cele reale

Realismul jocului sta intai si intai in arme. Luati arme de la magazine de airsoft cunoscute. Chinezariile afecteaza jocul. Iremediabil.

Locatia sa fie cat mai autentica – o padure

Aici am o „nebunie”: padurea sa nu fie ingradita. Sa poata fi p-acolo si oameni normali. De exemplu, sa vina 3 oameni cu masinile, tu sa te poti ascunde pe dupa masinile lor, sa te ascunzi in spatele lor. Nu stiu cat de mult ranesc armele de Airsoft, daca ei risca ceva, dar fun-ul nu e un loc ingradit unde singurii pe care-i poti intalni sunt dusmanii, ci un loc normal, unde se intampla lucruri. In razboi poti intalni si civili, nu?

Sa ai si masini blindate si chestii specifice razboiului

Stiu ca multi vad jocurile tip Airsoft doar chestii de facut conditie fizica. Poti fi tintas bun si daca nu stai bine cu conditia fizica. De exemplu, sa conduci o masina si sa tragi din masina. Ca-n GTA. Vorbesc serios, poate ai dexteritatea aia la maini sa faci asta, dar nu te tin prea mult picioarele. Zic si io …

airsoft-adevarat-2

Conteaza cu cine joci

Eu, personal, nu as juca acest joc cu necunoscuti. Mie mi se pare, cumva, un joc intim. Nu stiu daca INTIM e cuvantul corect, da-i un joc pe care l-as juca cu placere cu 20 de prieteni, dar as refuza sa joc doar alaturi de necunoscuti. Si cred ca merge misto in teambuildinguri si alte alea.

Conteaza cum sunt facute echipele

Trebuie sa fie echilibrate, asta neinsemnand doar cu numar egal de oameni. Daca pui 5 ca mine in echipa s-a dus dracu’. Unul ca mine, insa, s-ar putea sa fie util. Depinde si ce e pus sa faca.

Neavand interdictie sexista, pot juca, deopotriva, si femei. Ca strategie, se pot dovedi extrem de utile. Si vorbesc la modul cel mai serios.

Si mai recomand ceva: sa nu fie cu suparare. Sunt admise si chestiile mai putin fair, atat timp cat nu ranesc concurentii. De exemplu, am auzit de situatii in care cineva a avut nevoie urgenta la toaleta (toaleta in padure inseamna oriunde). A fost omorat in timp ce se usura. Lipsa de fair-play? Posibil. Dar in razboi nu te asteapta nimeni sa te usurezi, oricat de cinic ti s-ar parea ca suna.

Acum astept sa-mi povestiti voi cum este, din punctul vostru de vedere, un airsoft adevarat 🙂 Salutari ADEVARATE tuturor!

Comments

comments

One thought on “Un airsoft adevarat trebuie jucat in padure!

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !