Un agregator de magazine de cartier

Un agregator de magazine de cartier este o idee utila in orice imprejurare, in orice context social, economic si politic, insa este cu atat mai utila pe timp de pandemie. Nu despre pandemie vreau sa vorbesc aici, despre cat este ea de supra ori sub evaluata, despre cat de periculoasa este ea, ci despre cum pot profita, in sens pozitiv, de ea comerciantii.

Un agregator de magazine de cartier este un lucru extrem de util pentru toata lumea: pentru clientii deloc fericiti sa umble prin magazine, fie pentru ca-s speriati de pandemie, fie pentru ca nu au efectiv timp de asa ceva, dar si pentru proprietarii de magazine, care in acest fel pot ajunge mai usor la potentialii clienti.

Un agregator de magazine de cartier nu trebuie, bineinteles, sa excluda marile magazine, caci de fapt aici este cheia: sa pui laolalta magazinele de cartier cu celelalte magazine mari, sa poti compara preturile, serviciile, sa alegi magazinul care te satisface cel mai mult, care se potriveste cel mai mult nevoilor tale.

Un agregator de magazine de cartier este util si pentru a putea afla care-s magazinele de proximitate. Veti rade, insa informatia este utila pentru multi. Unii pur si simplu nu cunosc toate magazinele din proximitatea lor fie pentru ca ei au un singur drum, intr-o singura directie, si habar n-au ce se petrece in celelalte directii, fie pentru ca folosesc exclusiv masina, drept urmare nu au timp sa observe ce este in jurul lor. Un agregator de genul, unde sa introduca adresa lor si sa vada ce magazine sunt in proximitate, mici sau mari, este o excelenta sursa de informare. Sa nu mai zic de posibilul networking pe care-l genereaza o astfel de platforma (ma rog, IL GENERA inainte de pandemie).

Un agregator de magazine de cartier este util chiar si pentru cei care detin magazine. Pot cauta in reteaua de magazine din nisa lor fie pentru a vedea cu cine concureaza, cel putin in online, fie pentru a se aproviziona de la magazine nisate pe anumite produse (de pilda, X are magazin alimentar si gaseste la un magazin unguresc o bere speciala, ungureasca; comanda de la acel magazin si are si el bere ungureasca, eventual cu 50 de bani mai scumpa).

smartcash-rms-un-agregator-magazine-de-cartier

Un agregator de magazine de cartier mai este util si din alt motiv: agregatorul software cash & carry al celor de la SmartCash RMS are si avantajul de a-ti arata ce magazine folosesc acest soft. Pe tine, ca magazin, atunci cand te gandesti sa introduci un soft, te intereseaza intai si intai cine mai foloseste acel soft. Cand zic CINE ma refer atat la NUMARUL magazinelor care-l folosesc, cat si la importanta lor (daca sunt 2 lanturi mari de hypermarketuri ele sunt relevante intai si intai ca nume).

Un agregator de magazine de cartier ar mai fi util pentru un lucru: pentru fortarea multor astfel de magazine sa intre in secolul 21, sa existe pe internet. Multe nu au site propriu, insa prin intermediul unui numar de telefon pot fi contactate, putand face comanda telefonic (sa ti se rezerve cumparaturile, nemafiind nevoie sa stai la coada pentru ele). Altele, vazand ca merge treaba in online, isi vor face site propriu si se vor concentra SI pe vanzarile online. Iar clientul multumit din online s-ar putea sa devina un client fidel si-n offline.

Un agregator de magazine de cartier poate fi util pe orice nisa, in orice oras. Poate vi se pare ca ce am scris mai sus se potriveste cu precadere pentru capitala, ceea ce nu neg complet. E posibil sa fi formulat asa, caci eu ma gandesc la orasul in care locuiesc atunci cand scriu articolele, la modul general vorbind. Asta nu inseamna, insa, ca acest agregator nu este util si pentru orasele de provincie.

Un agregator de magazine de cartier este inscris, articolul, nu magazinul, in competitia Super-Blog 2020, care competitie, dintr-un anumit unghi, poate fi privita ca un excelent agregator de bloguri. Acest lucru este util atat pentru blogurile mari, cat si pentru cele mici. Exact ca-n cazul magazinelor, zic.

Comments

comments

One thought on “Un agregator de magazine de cartier

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !