Ultima zi de campanie. DE CE sa votam.

Astazi voi avea 2 articole politice. Primul, cel mai important, este cel de fata. De ce ar trebui sa votam. Am mai dat argumentele, in parte sau in totalitate, si in alte randuri. Dar cum viata este repetitiva, si argumentatia asta se repeta. La fiecare tip de alegere. Asadar, cateva argumente pentru care ar trebui sa votam:

1. Asa cum bine zice si Luiza, e o chestie de responsabilitate. Ea continua, spunand ca romanii se tem de schimbare. Probabil. Pana acum eu nu avusesem aceasta argumentatie, acum o vad si recunosc ca-s de acord cu ea pana la capat.

2. Intr-o ordine aleatoare, locul 2 revine cliseului: Hitler a fost ales la 1 vot diferenta. O pun locul 2 pentru ca acest argument are priza la public mult mai mult decat altele. Care altele in teorie sunt mai importante.

3. Intr-un top personal, eu as fi inceput cu urmatorul argument: daca NOI ROMANII ne-am duce in proportie mare la vot, pseudo-partidul etnic UDMR ar fi pe dinafara. Nu doresc raul nimanui, nu sunt sovin, imi doresc doar sa se pastreze si in parlament proportia etnicilor maghiari din societate, conform recensamantului: 3-4%. In acest moment ei sunt SUPRA-REPREZENTATI. Si bonus: desi au un procent atat de scazut, ei sunt ATAT DE IMPORTANTI in ecuatia guvernarii. Daca noi romanii am fi mai responsabili, ei ar zbura din Parlament.

4. Sa zic si de oamenii care au murit in revolutie ca votul nostru sa conteze? Ce mai conteaza, s-a intamplat demult…

5. Stiti cum se fac fraudele? Pe baza absentilor. X sta acasa, dar figureaza ca a votat. Daca ne-am prezenta CU TOTII la vot, am reduce enorm plaja fraudelor. Eventual frauda ar fi doar pe baza anularii voturilor. Dar proportia ar fi mult mai mica.

6. Ma bazez ca am cititori tineri mai multi decat cei in varsta. Si zic: va convine ca de fiecare data sa se vorbeasca de pensii? Va convine ca tot timpul cei sacrificati sa fie tinerii? Pensiile se vor indexa cu rata inflatiei, studentii, salariatii, sunt neinteresanti pentru alesi. De ce? Simplu: PENSIONARII SE PREZINTA INTR-UN NUMAR MULT MAI MARE LA VOT! Si ei sunt SUPRA-REPREZENTATI LA VOT! Unii tineri chiar au mentalitatea: te duci la vot ca toti mosii? Lasa-i pe ei sa aleaga! NU, NU-I LAS PE EI! AM SI EU DREPTUL LA FEL CA SI EI SA ALEAGA!

7. Legat de asta, e o intreaga dezbatere pe blogul lui Chinezu. M-am bagat si eu la ea, acolo m-am oprit la 5 argumente (al VI-lea l-am uitat pe moment, mi-a venit acum). Mai gasiti acolo ceva argumentatii importante. Iar daca produceti si voi un argument misto, aveti sansa ca blogul vostru sa apara pe tricoul Chinezului duminica la antena 3.

Ma rog, sunt unii care dau argumente DE CE SA NU MERG LA VOT! Oricat de buna ar fi argumentatia lor, la mine da eroare. COMPLET! Eu sunt un fam infocat al votului obligatoriu, asa ca refuz sa accept o argumentatie impotriva votului. Pe bune.

Salutari POLITICE tuturor!

Comments

comments

2 thoughts on “Ultima zi de campanie. DE CE sa votam.

 1. Prezenţa la vot trebuie să fie o alegere personală. Şi lipsa la urne vrea să demonstreze ceva. De exemplu, lipsa de încredere în candidaţi. Componenta etnică din discursul tău poate zgîndării orgoliul românilor. Dar hai să luăm pe rând argumentele tale. Trebuie să votăm pentru că:
  1. aşa zice Luiza,
  2. şi Hitler a fost ales,
  3. suntem români,
  4. revoluţia a fost demult,
  5. se fură la vot,
  6. tinerii nu sunt interesanţi pentru aleşi,
  7. poate, Chinezu îmi scrie blogul pe tricou.
  Ei da, m-ai convins, mă duc la vot!

  1. Sa raspund:

   1. Luiza prezenta un argument. Pe tine nu te-a interesat argumentatia ei. Da, tu fugi de raspundere, lasi pe altii sa aleaga.

   2. Aia cu Hitler e dovada ca votul conteaza.

   3. Da, suntem romani. Noi stam acasa si ungurii voteaza.

   4. Revolutia a fost demult, dar daca n-am fi fost, acum nu era democratie. O fi greu de inteles?

   5. Se fura la vot. Si se fura pe baza absentilor.

   6. Da, nu sunt interesanti pentru alesi pentru motivele pentru care-ti zisai io.

   7. Ala nu e un argument Si nici nu l-am folosit. Am dat link pentru a cauta acolo argumente. Acolo vor fi si argumentatii CONTRA prezentei la vot, asa ca linkul e chiar util.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !