Turism intern

Abia scaparam de sarbatorile de iarna („sfintele” sarbatori) si acum ne gandim iarasi la vacanta. Unii din noi, nu toata lumea. Deh, orice om al muncii se gandeste la vacanta. Ceva firesc cica. Iar o vacanta ca lumea este una programata din timp. Sa stii cand iti iei liber, sa stii unde te duci.

Iar daca tot ne planificam vacanta din timp, ideal este s-o si rezervam efectiv. Nu d-alta, dar pentru a nu avea surprize.

Si pentru ca este criza, se pare ca a revenit la moda turismul intern. Ma rog, este o chestie pur psihologica, pentru ca este criza peste tot. Iar destinatiile externe cica s-ar fi ieftinit in unele cazuri mai mult decat cele interne. Dar deh, tot mai bine-i in tara ta.

Ma rog, mai sunt si alte avantaje ale turismului intern. UNele nu sunt recunoscute ori constientizate, insa inconstient ne fac sa inclinam balanta intr-o parte sau in alta. Sa va zic 3 astfel de argumente:

1. Putini sunt cei care-s platiti in Euro. Asa ca de multe ori se pierd multi bani la comisioanele de schimb. Daca mergem in tari extra-Euro, gen Bulgaria, Croatia ori Turcia, lucrurile sunt si mai grave. Poti ramane cu Leva in buzunar, pe care-i poti folosi ori la anul (daca doresti sa mergi iar la bulgari) ori sa-i schimbi din nou, ceea ce inseamna alt comision. Sa nu mai zic de sentimentul pe care-l ai cand ai banii TAI in buzunar. Si pe card.

2. Cand mergi cu masina personala, esti de 10 ori mai stresat intr-o tara straina. Ori esti paranoic ca politistii ginesc strainii (uneori pe buna dreptate), ori duci grija masinii ca atare, care poate fi si ea furata. Nu zic ca la noi in tara n-o poate fura, dar aici e mai simplu de rezolvat cu politia, te poti intoarce repede daca ti-o gasesc. Tot tacamul.

3. Stresul lingvistic: oricat de englezit te-ai crede, te simti mai bine intr-un loc unde se vorbeste limba ta. Te simti mai bine printre ai tai. Nu toti vor sa recunoasca, dar e un adevar.

Pe langa aceste aspecte si pe langa aspectul financiar legat de criza, a mai aparut ceva: turismul romanesc incepe sa se miste. Litoralul poate ca nu (desi si acolo apar hoteluri interesante – vezi AICI hoteluri din Mamaia, unele noi), dar la munte lucrurile sunt intr-o continua dezvoltare. Lucrul acesta nu poate decat sa ne bucure, incet, dar sigur, putem spera si noi la un turism de top. Pentru mai multe detalii legate de ofertele de cazare de la munte si nu numai, puteti arunca un ochi pe http://www.bookingexpert.ro . Cum ar zice planeta moldova: au di toati.

Salutari blogosferice tuturor 🙂

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !