Trif Vlad despre X-Men: Viitorul este trecut

Am fost asta seara la filmul X-Men: Viitorul este trecut. Mie personal mi-a placut, este printre cele mai bune filme vazute anul asta si, probabil, cel mai bun film Marvel de pana acum. Despre film a scris, insa, amicul meu Trif Vlad. Ultimele lui articole cinefile de pe blogul meu au fost despre filmele A long way down si Cocktail. Trif Vlad, ai legatura:

 

X-Men: Viitorul este trecut

 

Filmul X-Men: Viitorul este trecut incepe in vremuri post-apocaliptice in care mutantii nu isi mai aveau locul pe Pamant. Oamenii X parca pierdeau un razboi purtat de decenii pentru cauza existentei lor. Asa zisele  santinele urmareau pana la exterminare toti mutantii. Magneto si Professor X, acum aliati,  erau prea batrani sa mai faca fata asalturilor continue. Se pare ca este nevoie de masuri disperate. Ce a ramas din echipa X-Men folosesc abilitatile de teleportare in timp ale lui Kitty Pryde si il trimit pe Wolverine inapoi in anii 70` sa previna un asasinat care ar fi generat inventarea robotilor santinela care aproape exterminasera toti mutantii in viata.

Ca sa fiu sincer inainte de a vedea filmul ma gandeam din nou la un film exagerat pentru care s-a facut multa reclama. Iubitorii de filme cu super eroi pot rasufla usurati. Este un film realizat cu atentie, surprinde prin efectele speciale si actiunea intensa. Decorul anilor 70` da o nota aparte eroilor de la Marvel. Seria acestor filme parca a fost revigorata in stil retro. Totusi este foarte bine punctat contrastul dintre prezentul intunecat si trecutul care arata natural intr-o lumina normala a acelor vremuri.

Vizionarea mi-a adus aminte de copilarie, de vremurile in care vedeam si revedeam desenele animate cu aceste personaje pe micul ecran. Daca am avea cat mai multe pelicule cu super eroi bine realizate am putea dezvolta si in tara noastra o cultura special dedicata acestui  domeniu sau ar putea fi disponibile mai multe benzi desenate.

Rolurile principale sunt interpretate de: Hugh Jackman, Patrick Stewart, Ian McKellen, James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Halle Berry, Nicholas Hoult, Ellen Page, Omar Sy si multi altii. Regia este realizata de Bryan Singer iar scenariul de catre: Simon Kinberg alaturi de Jane Goldman, Simon Kinberg si Matthew Vaughn.

Cum obisnuiesc o sa arunc o privire si pe site-urile de profil consacrate: IMDB acorda un scor de 9.2, rottentomatoes.com un tomatometru de 94%  cu o audienta de 99 % iar metacritic.com un metascore de 72 bazat pe 14 rewiew-uri asupra filmului.

X-Men: Viitorul este trecut are premiera in Romania pe 23 mai si este distribuit de Odeon Film. Recomand cu placere oricui. Vizionare placuta.

Cam atat despre X-Men: Viitorul este trecut. Salutari SUPER-EROICE tuturor!

Comments

comments

One thought on “Trif Vlad despre X-Men: Viitorul este trecut

  1. Pingback: Trif Vlad despre X-Men: Viitorul este trecutBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !