Trif Vlad despre Kill the Messenger – Eliminati mesagerul

Kill the Messenger – Eliminati mesagerul

 

Gary Webb, un jurnalist de investigatii, da peste o poveste care va ravasi opinia publica. Afla ca C.I.A. este implicata intr-o imensa retea de trafic de droguri, care aducea „marfa” din Nicaragua si o raspandea pe un vast teritoriu al statelor unite. Scopul principal in urma profitului era finantarea fractiunilor rebele care luptau cu guvernul Republicii Nicargua. In ciuda amenintarilor, Webb merge din ce in ce mai departe cu acesta ancheta si isi asuma orice risc. Eroul nostru este interpretat de dublul nominalizat al Premiilor Academiei Americane de Film, Jeremy Renner, care joaca rolul central in triller-ul dramatic care vrea sa ne atinga cu subiectul povestii. Inspirat dupa fapte reale, in urma carora in 2006 s-a scris si o carte cu acelasi nume (Kill the Messenger: How the CIA’s Crack-Cocaine Controversy Destroyed Journalist Gary Webb” by Nick Schou, Charles Bowden – Nation Books, 2006 ).

Filmul Kill the Messenger – Eliminati mesagerul poarta regia lui: Michael Cuesta, scenariul este realizat cu spirjinul lui Peter Landesman, Gary Webb, Nick Schou, rolurile principale sunt interpretate de: Jeremy Renner, Robert Patrick, Jena Sims si Robert Pralgo.

IMDB ofera un rating de 7.2, rottentomatoes.com un tomatometru de 73 % cu o audienta de 94 % iar metacritic.com un metascor de 60 cu un user score de 7.9.

Cu toate ca are patru aparitii teatrale la activ, regizorul Michael Cuesta este cunoscut probabil pentru serialele „Homeland” si „Six Fett Under”. Asta face ca spectatorii sa eticheteze productia ca o miniserie distribuita de companiile de televiziune prin cablu. Bazat pe ancheta lui Gary Webb, care a generat un uragan mediatic cu scandalul schimbului de cocaina dintre C.I.A. si gruparea paramilitara Contras din Nicaragua. Filmul bate spre un adevar tulburator,  care pentru amatorii de conspiratii poate fi o comoara.  Un film crud, facut cu cap, o poveste continua si captivanta care merge intre a fi un thriller politic usor biografic si o poveste care avertizeaza. Jeremy Renner joaca cel mai complet rol al sau de la “The Hurt Locker” incoace. Specialistii in box office ar trebui sa prezinte critici sanatoase, iar dezbaterile post-screening si cele de tipul Google sessions ar trebui sa fie energiceAndrew Barker – variety.com

O poveste captivanta cu rezonanta jurnalistica care este prezentat ca un hokey thriller, Kill the Messenger este un film cu un mesaj care nu este chiar atat de urgent cum pare aici. Liam Lacey – The Globe and Mail

Jeremy Renner nu pune prea mult suflet de artist cand interpreteaza un rol de jurnalist, acesta este motivul pentru care constatm in „Eliminaţi mesagerul” rezultatul unei munci atente in interpretare. In cele din urma productia este un tribut asupra muncii lui Gary Webb, reportajul “Dark Alliance” la care a lucrat destul de multi ani. Este pacat ca filmul nu a aparut chiar din 1999, dupa ce a aparut editia revizuita a cartii lui Webb.  Richard Roeper – Chicago Sun Times

Pelicula te pune pe ganduri, te face sa iti aduci aminte ca exista teoria conspiratiei si ca multe lucruri care sunt ascunse sub umbrela secretului de stat nu au cele mai bune intentii. Cum este descris chiar in film: „unele aspecte sunt prea adevarate ca sa fie dezvaluite”.

Filmul Kill the Messenger – Eliminati mesagerul are premiera in Romania vineri 17 octombrie si este distribuit de Ro Image.

Comments

comments

One thought on “Trif Vlad despre Kill the Messenger – Eliminati mesagerul

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !