Trif Vlad despre A Million Ways to Die in the West – Urma scapa turma

Eu, Emil Calinescu, nu-s in Bucuresti in aceste clipe. Sunt la Cluj, cu treburi cinefile: TIFF 2014. AICI gasiti TOATE articolele de la TIFF. In timpul TIFF-ului avu loc, in Bucuresti, o singura vizionare de film:  A Million Ways to Die in the West – Urma scapa turma. L-am trimis pe amicul meu Trif, deja un colaborator de nadejde al acestui blog, iar el a trimis urmatoarele observatii despre film:

A Million Ways to Die in the West – Urma scapa turma

Actiunea debuteaza in Arizona anului 1882, frontiera din vestul salbatic reprezenta un loc periculos pentru oricine unde practic fiecare isi poate pierde viata in fiecare clipa. Albert, un  las fermier de oi, se retrage din cadrul unui duel, iar capricioasa sa prietena s-a hotarat sa il paraseasca. Acesta, deceptionat, doreste sa paraseasca acest orasel plin de mediocri, unde  mereu se confrunta cu monotonia apasatoare si pericolele vremii. Idealistul nostru personaj o cunoaste ulterior pe Anna, o dama misterioasa care ajunge in oras. Noua cunostinta il ajuta sa gaseasca curajul, iar acestia devin din ce in ce mai apropiati. Lucrurile incep sa se precipite cand ies la iveala cat mai multe fapte din trecutul tumultos al noii sale companioane, care de fapt este sotia unui temut talhar

.

Productia A Million Ways to Die in the West – Urma scapa turma mi-a strunit interesul prin tema: o comedie western. Cum nu am multe western-uri urmarite la activ, decat clasicele cu Clint Eastwood, care clar se pot incadra in capodopere, am spus ca sigur va fi ceva interesant. La inceput ma asteptam putin la o dezamagire unde trailer-ul are cele mai interesante faze iar noi ramanem cu umplutura. Mai ales prin prisma faptului ca Ted, ultima pelicula a lui Seth MacFarlane nu a avut succesul scontat in urma unui marketing bun. Dar se pare ca omul nostru a invatat ceva de acolo, mai exact sa nu mai faca multe teste de umor si sa mearga pe stilul care l-a consacrat. A iesit mai bine acum. Exact ca in Family Guy a mers pe linia de umor rautacios cu punch-uri la care nu te astepti si pe alocuri cu chestii care nu aveau locul pe langa subiectul central.

Regia este realizata de Seth MacFarlane, la scenariu Seth a lucrat alaturi de Alec Sulkin si Wellesley Wild. Rolurile principale sunt interpretate de: acelasi Seth MacFarlane in rolul principal, Charlize Theron, Liam Neeson,  Amanda Seyfried, Neil Patrick Harris, Giovanni Ribisi si Sarah Silverman.

Este momentul sa arunc o privire pe site-urile care ofera rating: rottentomatoes.com ofera in tomatometru de 33% cu o audienta de 50% iar metacritic.com un metascore de 44 bazat pe 41 de review-uri cu un userscore de 4.8.

Abia lansat peste ocean(7 mai 2014) pare un film destul de criticat, Urma scapa turma a primit pareri impartite din partea „analistilor cinefili”. Cei da la Movienation sesizau ca MacFarlane doreste sa devina un star de cinema in cel mau slab stil posibil iar creatia sa este rezultatul unor glume al caror efect se lasa asteptat. Iar gluma de baza care se refera la faptul ca sunt multe feluri in care poti muri o gasesc ca o iritatie profana. Se pare ca acestia nu sunt amuzati de caracterul stupid al personajului central. Pe de alta parte Kyle Smith de la New York Post sustine ca a urmarit acest film deoarece a ras la glumele de stand-up ale regizorului despre western-urile anilor 60 mai mai mult ca la orice alta comedie din 2014. In film constata   o bogata imaginatie comica adaptata scenariului, gaseste pelicula de fata mai amuzata decat “Blazing Saddles”,cunoscuta comedie western a anilor 70′. Claudia Puig de la USA Today caractezizea ca un western cu o sensibiltate contemporana cu un dialog modern, pe alocuri caraghios si abil, juvenil si inteligent.

Daca urmaresti Family Guy sau American Dad poti pleca acasa cu o impresie buna de la film deoarece cunosti bine umorul celui care a dat viata personajelor si actiunii. Eu consider ca te izbesti de altfel de comedie incadrata stilului american.

Premiera in tara noastra are loc pe 6 iunie iar filmul este distribuit de Ro Image.

Vizionare Placuta !

Eu mai trebuie sa anunt ceva: pentru filmul A Million Ways to Die in the West – Urma scapa turma am si CONCURS (CLICK AICI). Salutari CINEFILE tuturor si multumiri inca o data criticului Vlad Andrei Trifan 🙂

Comments

comments

2 thoughts on “Trif Vlad despre A Million Ways to Die in the West – Urma scapa turma

  1. Pingback: Trif Vlad despre A Million Ways to Die in the West – Urma scapa turmaBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !