Trei probleme cand ai masina personala

Trei probleme cand ai masina personala

 

Introducere

Cand se vorbeste despre masina personala, se invoca STRICT problemele financiare. Uite cate taxe trebuie sa platesti, uite cat de scump e. Dupa mine, exista si alte probleme, nefinanciare, poate la fel de importante precum cele financiare. Enumar trei dintre ele, astept sa imi spuneti voi daca mai sunt:

Locul de parcare

Luam o situatie ipotetica: 2 persoane merg in acelasi loc. Sa zicem la teatru. O persoana are masina personala, cealalta vine cu taxiul. Pleaca in acelasi timp, din acelasi loc. Stiti care persoana va ajunge prima la usa teatrului? Ati ghicit: cea care merge cu taxiul. Cealalta trebuie sa parcheze (daca are parcare amenajata e bine, fie si cu plata, daca nu trebuie sa dea niste multe ture pana gaseste loc), iar locul de parcare s-ar putea sa nu fie chiar langa teatru. Cel care a luat taxiul a fost lasat fix in fata teatrului. A platit cursa (sa zicem 10 lei) si a scapat de grija.

Atentie: taxi poate fi inlocuit cu UBER. Personal, nu am fost din prima de acord cu UBER, acum am inteles ca UBER e pe sfarsite la noi, dar nu acesta este subiectul acestui articol.

Cauciurile de vara si de iarna

De cativa ani s-a schimbat legislatia: folosesti anumite anvelope auto vara si alte anvelope iarna. Aici nu vorbim despre cost, ci vorbim despre alte 2 situatii:

  • Unde depozitam anvelopele de vara pe timpul iernii si invers? Stiu ca unele service-uri gazduiesc anvelopele, dar putini apeleaza la astfel de solutii. Deci pe langa alte chestii, mai e si problema spatiului (si, la dracu’, sunt 4 anvelope, nu una, nu doua).
  • Grija schimbarii acestora. E noiembrie, e cald, e frumos. Sa zicem ca vrei sa pleci undeva. Nu te-ai informat, nu te uiti la meteo, deci habar nu aveai sa peste 3 zile urmeaza sa ninga. Sau poate au dat-o meteorologii in bara. Oricum ar fi, tu ai cauciucuri de vara. Si e zapada. Pe langa amenda, mai e vorba si de siguranta ta.

Anvelope

Nu beau ca sunt cu masina

De cate ori nu ati auzit replica asta? De multe ori ma enervez: bai, e sambata seara, suntem la Caru’ Cu bere. De ce ai venit cu masina? Confortul, lenea, ura fata de taximetristi. Argumentele sunt multe, efectul e acelasi: nu ai voie sa bei. Hai, unii mai beau o bere, dar cu frica. Bine, sunt si inconstienti, din pacate. Sa recunoastem, sunt si taximetristi care se urca bauti, dar asta este cu totul alta discutie.

Baut la volan

Concluzie

Nu zic sa nu va luati masina personala, zic doar ca ea este, din mai multe puncte de vedere, o responsabilitate. Trebuie sa stii ce te asteapta si sa iei decizia in cunostinta de cauza. Altfel, da, la o anumita varsta trebuie sa iei si aceasta decizie, sa ai si aceste responsabilitati. Totusi, sunt atatea persoane mari, cunoscute, care nu au vrut sa-si ia niciodata masina. Pur si simplu taxiul e mai comod. Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

Comments

comments

One thought on “Trei probleme cand ai masina personala

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !