Trei ani de Cinemax Romania

Trei ani de Cinemax Romania

Trei ani de Cinemax Romania sau petrecerea de inaugurare a cinematografului din Mall Veranda amanata 2 ani din cauza pandemiei – fix acesta a fost titlul initial al articolului. Am taiat ultima parte si am lasat doar esentialul. Insa ideea din titlul initial este cea care sta la baza acestui articol.

Pe scurt, Cinemax este o companie originara din Slovacia, care activeaza pe alte 2 piete europene: la vecinii cehi si in Romania. In Slovacia are aproximativ 50% din piata, in Romania avand MOMENTAN doar Cinemax Veranda. Nu stiu in Cehia ce cota de piata au si cate multiplexuri detin.

Cinematograful din Romania s-a deschis candva in 2019, spre finalul anului. Insa dupa cateva luni a venit pandemia, au venit restrictiile, asa ca cinematograful a parut mai afectat ca oricare alt cinema, caci nu apucase sa-si obisnuiasca publicul.

In februarie 2020, cu putin timp inainte de nebunia Covid, am scris un articol in care am prezentat pe scurt primele experiente din Cinemax. Nu reintru in detalii, nu vreau sa ma repet.

Ideea este, insa, alta: relatia mea cu Cinemax Veranda a fost intrerupta de pandemie, asa ca revenirea acolo a insemnat un pas spre revenirea la normalitate. Dupa cum stiti, eu nu m-am impacat nicio secunda cu noua normalitate, am respins din start ideea, visul meu a ramas si ramane revenirea la situatia din februarie 2020.

Din acest motiv, atunci cand nu a mai fost nevoie de masca, am aruncat ostentativ ultima masca purtata. Recunosc, am mai purtat masca o singura data, atunci cand am fost bolnav de covid, cand STIAM ca sunt bolnav, insa m-am dus (PE JOS) sa ma inregistrez.

Revenind la Cinemax Veranda, acesta este un reper pentru mine. Unul dintre locurile unde, desi am mai ajuns si in timpul pandemiei, de pilda la vizionarea filmului Dune, imi doream sa ajung la un eveniment special, unul care sa-mi spuna in mod raspicat ca pandemia s-a terminat.

Petrecerea de Trei ani de Cinemax Romania este exact ce-mi doream. Acest eveniment a reusit sa bifeze dintr-un foc 3 puncte esentiale:

  1. O petrecere, asa cum a fost aceasta, ar fi fost imposibila in pandemie. Nu ma refer doar la numarul de oameni, ci ma refer inclusiv la relaxarea cu care acestia se plimbau, SOCIALIZAU, se luau in brate. Nu stiu daca ati fost la evenimente in timpul pandemiei, insa cele cateva la care am fost mi-au transmis o stare de rau. La multe dintre ele oamenii se evitau (interactionau doar cu cine parea de incredere), iar simplul stranut (ce putea avea N cauze) te transforma intr-un paria. Intr-un ciumat care trebuie evitat.
  2. A fost o petrecere de lansare, caci Cinemax Romania nu apucase sa se lanseze cu pompa. El functiona, oamenii au mers la cinema, insa era nevoie de un astfel de eveniment. De un astfel de botez.
  3. Nu in ultimul rand, petrecerea s-a incheiat cu vizionarea unui film bun, ales parca special pentru eveniment: 3000 de ani de dorinte. Un astfel de eveniment nu se putea incheia nici cu un film ultra-comercial, nici cu unul ultra-elitist, pe care doar cativa critici sa-l inteleaga (plus alti cateva pseudo-critici sa se prefaCA CA l-au inteles). Filmul in cauza a fost exact ce trebuia: un film bun, de Cannes, pe intelesul tuturor, care are de toate, care te face sa razi, sa lacrimezi, care te incanta, dar te si enerveaza, si care la final te face sa-ti doresti sa mai mergi la cinema.

La petrecerea de sarbatorire a Trei ani de Cinemax Romania am putut degusta preparate ale Spotlight Restaurant. Este primul cinematograf cu restaurant. Sau restaurant apartinand unui cinema. Inteleg ca intre timp au mai urmat si altii TRENDUL.

Trei ani de Cinemax Romania pana acum, insa ii doresc sa fie multi altii de aici inainte. Si va sfatuiesc si pe voi sa-i treceti pragul, mai ales pentru cele 2 sali speciale: sala Dolby Atmos si sala KIDS. Am scris in articolasul meu despre ele, nu revin. Programul complet si alte oferte pot fi gasite pe site-ul oficial, Cine-Max.ro.

In final de tot, va fac o marturisire, dezvaluindu-va de ce articolul Trei ani de Cinemax Romania a fost scris pe EmilCalinescu.eu si nu pe blogul de filme. Raspunsul este simplu: am simtit nevoia sa anunt aici, fiind vorba mai mult despre niste stari si sentimente de-ale mele decat despre … filme. Petrecerea s-a incheiat cu un film, dar socializare dinainte a fost despre multe altele. Si da, inca simt nevoia de evenimente de genul. Inca am impresia ca trebuie sa recuperez pauza aia IMENSA de 2 ani.

Comments

comments

One thought on “Trei ani de Cinemax Romania

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !