Tratamentul cancerului mai inovativ ca niciodata prin Cyberknife

De curand a fost introdusa o noua metoda de a trata cancerul si nu numai. Tehnica folosita este cu totul si cu totul inovativa si eficienta in inlaturarea tumorilor maligne si benigne. Faptul ca poate accesa orice formatiune oriunde ar fi localizata reprezinta poate cel mai mare avantaj al radiochirurgiei CyberKnife. Desi poate denumirea v-ar duce cu gandul la operatii, bisturiu si alte lucruri legate de chirurgie, va asigur ca acestea nu au nicio legatura cu aceasta metoda revolutionara.

Radiochirurgia Cyberknife difera de chirurgia clasica prin faptul ca este noninvaziva si nu necesita anestezie sau internare. Toate procedura se face in ambulator, pacientul putand pleca acasa dupa incheierea sedintei. In general sunt necesar aproximativ cinci sedinte consecutive fiecare avand o durata de aproximativ jumatate de ora. Totusi este bine de stiut faptul ca schema tratamentului este stabilita de un specialist si este individuala. Altfel spus nu exista un tratament general valabil ci unul personalizat astfel incat fiecare caz in parte sa fie tratat corespunzator si eficient. Se stie ca medicina nu trateaza boli ci bolnavi si acesta este unul dintre principiile ce stau la baza radiochirurgiei Cyberknife.

Faptul ca aceasta procedura nu necesita anestezie face ca efectele adverse resimtite in general sa fie inlaturate. Cel mai frecvent efect advers pe care il puteti intalni ar fi o inrosire la nivelul zonei iradiate. Nu veti resimti nicio durere nici pe parcursul procedurii si nici dupa, ceea ce reprezinta un plus in alegerea acestui tip de tratament oncologic. Va puteti intoarce la activitatile dumneavoastra zilnice imediat dupa tratament.

Ceea ce face ca radiochirurgia Cyberknife sa fie intr-adevar revolutionara este faptul ca abordeaza tumoarea din diferite unghiuri astfel incat inlaturarea ei sa fie cat mai eficienta posibil. Precizia fasciculelor de radiatii este foarte inalta datorita faptului ca directia lor este setata de un computer ce ajusteaza radiatiile in cazul in care pacientul se misca. Astfel tesuturile sanatoase invecinate sunt foarte putin afectate. Toate aceste motive enumerate evidentiaza faptul ca radiochirurgia Cyberknife reprezinta tratamentul oncologic cel mai eficient la momentul actual.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !