Trasi la xerox

Dupa ce am fost sa vad cateva „Productii InCulise” (Spectatorul Condamnat la Moarte, Imagineaza-ti ca esti Dumnezeu, Conversatii cu Mafia), saptamana aceasta am fost, pentru prima oara, la o productie invitata la teatrul cu acelasi nume. Productia s-a numit Trasi la Xerox.

Inainte de a spune cateva cuvinte despre ea, trebuie sa va arat afisul ei:

Cateva cuvinte despre Trasi la Xerox:

– Este un spectacol cu doar 3 actori, printre care si Dan Tudor, regizorul.
– Spectacolul mi-a fost recomandat drept „unul interesant, nu stralucitor; o sa-ti placa, dar n-o sa-l iubesti; nu-l vei critica, dar nici nu-l vei ridica in slavi”. Sincer: NU as putea face o caracterizare mai buna decat aceasta!
– Textul original vine tocmai din Rusia. Mai vazusem 2 spectacole bune de origine ruseasca, la teatrul de comedie, care-mi placusera mult. Nu zic ca iubesc teatrul rusesc, dar spectacolele rusesti au farmecul lor.
– Sa va zic ca in acea seara, la teatru, am fost cu o … moldoveanca (nu „de-a noastra”, ci de peste Prut). Am dus-o la un spectacol de origine rusa… s-a potrivit zic 😀

Sa v-o si arat pe domnisoara Sofia Frunza 🙂

– Pentru ca tot spune lumea ca nu as putea sa gasesc defecte, ieta ca am gasit: Trasi la Xerox este un spectacol prea scurt. A durat sub o ora (50 de minute parca). Nu stiu daca durata poate fi considerata un defect, insa eu simteam ca mai urmeaza ceva. Dupa doar 50 de minute eu aveam impresia ca de fapt e pauza si ca va urma ceva dupa ea. Poate e vina mea, obisnuit fiind cu spectacole de teatru mai lungi (am fost si la spectacole de peste 3 ore, pe care le-am apreciat).

Un lucru care mi-a sarit in ochi a fost prezenta unor vip-uri in sala (i-am recunosc pe Ion Caramitru si Monica Davidescu; despre acest aspect am amintit in articolul despre Caritatea culturala). Uneori se spune despre un spectacol (teatru, concert, film, orice) ca poate fi caracterizat si in functie de calitatea spectatorilor pe care-i atrage. Daca este sau nu asa in cazul Trasi la Xerox va invit pe voi sa descoperiti.

Trasi la Xerox se joaca la Teatrul InCulise, fiind un spectacol in regia lui Dan Tudor, avandu-i in distributie pe Ovidiu Cuncea, Afrodita Androne si Dan Tudor. Recomand cu caldura Trasi la Xerox. Daca ati vazut spectacolul va invit sa lasati impresiile voastre la rubrica comentarii. Salutari TEATRALE tuturor 🙂

Comments

comments

2 thoughts on “Trasi la xerox

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !