Transport gratuit

De cate ori nu v-ati uitat dupa sintagma TRANSPORT GRATUIT? De cate ori sintagma TRANSPORT GRATUIT v-a facut sa cumparati un produs? Si, mai ales, de cate ori vi s-a parut cu adevarat utila aceasta sintagma?

Pai sa va zic sincer:
– Daca va luati o chestie IT mica, sintagma transport gratuit este complet inutila si chiar va incurca. De exemplu, de ce v-ati dori sa va vina un mouse acasa? Chiar atat de lene va e sa va duceti pana la sediul magazinului online respectiv? Daca ne gandim ca cel mai mare magazin onine este langa o statie de metrou, situatia e cu atat mai absurda.
Pe langa asta, curierii se comporta ciudat: te suna cu 5 minute inainte sa vina, daca nu esti acasa FIX atunci revin abia ziua urmatoare… Batai mari de cap.

– Daca va luati haine iarasi s-ar putea sa nu fie bine, din N motive. Nu mai bine te duci sa le probezi (cica e un fel de sistem TRY AND BUY, l-am aflat la Zilele Biz, o sa revin asupra lui)?

– Daca ne referim la carti, situatia e cam la fel: curierii sunt aceiasi.

Legat de acest transport gratuit citisem un studiu facut in America pe asa ceva. La americani este sintagma FREE, care are o sonoritate mai puternica decat GRATUITUL din romaneste. Asadar, erau 2 situatii:
– Unii primisera oferta de a cumpara un mouse cu 10 dolari, urmand sa mai plateasca 3 dolari transportul;
– Ceilalti primisera oferta sa cumpere un mouse de 13 dolari, cu transport gratuit.
Americanii preferau produsul care avea sintagma TRANSPORT GRATUIT. Totusi, in multe cazuri platiti mai mult decat face. De ce? Simplu: daca toata lumea s-ar deplasa sa si-l ridice pretul produsului ar fi mai mic. Pentru ca se echivaleaza un pret de transport mediu, care nu este platit intotdeauna.

Exista insa si lucruri care trebuie musai sa aiba transport gratuit. La mobila este aceasta situatie. Mai ales daca e vorba de lucruri voluminoase ce nu pot fi demontate si transportate pe bucati.

Sa va zic acum de usi si transportul lor gratuit. Fie ca vorbim de usi de interior, fie ca vorbim de usi de exterior, acestea sunt greu de transportat. Deci trebuie sa cautati magazine (fie si online) care sa aiba transport gratuit (sau macar transport inclus). Din acest motiv este bine ca atunci cand cautati pe google sa dati o cautare specifica de tipul usi interior Cluj, usi interior Bucuresti, usi exterior Iasi etc.

Uneori e utila sintagma transport gratuit, alteori nu. Trebuie doar sa va ganditi logic daca va este necesar sau nu transportul. Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !