Tragedie dentara

Medicul stomatolog Charles Spodek (interpretat de Andrei Finti) si sotia sa, Clara Spodek (interpretata de neobosita Maia Morgenstern) traiesc o mare tragedie, dupa cel de-al doilea razboi mondial. Cei doi si-au pierdut prima fiica intr-un lagar de concentrare, iar cea de-a doua fiica, adapostita intr-o manastire catolica, nu mai vrea sa-i vada. Se tem c-o vor pierde definitiv si pe ea. O tragedie in adevaratul sens al cuvantului, mascata intr-o Tragedie dentara.

Fiecare isi manifesta durerea in mod diferit. El este tacut, pare inchis in el, in timp ce ea isi impartaseste durerea cu pacientele sotului ei.

Tragedie dentara 1

De parca nu era de ajuns, pierd si cabinetul, dat de instanta unui tanar francez. Incearca sa-si recupereze cabinetul din instanta si fiica de la manastire. Salvarea pe care o vede ea este plecare spre un fel de pamant al fagaduintei, noua tara numita Israel.

Tragedie dentara 5

Spectacolul este plin de umor evreiesc, umor unde exceleaza doamna Maia. Un umor negru, singurul lucru care le-a mai ramas multora dintre ei.

Tragedie dentara 2

Un punct de interes al acestui spectacol il reprezinta celelalte personaje, Actorul bun la toate, Suzanne, Maica superioară, Mauricette si Corul, reprezentate de doar 2 actori: Tudor Aaron Istodor si Anka Levana.

Tragedie dentara 6

Piesa Tragedie Dentara este originara din Franta, fiind scrisa de Jean-Claude Grumberg (Titlul original fiind: Vers toi terre promise: Tragedie dentaire). Grumberg este nascut in Paris, avand parinti evrei, tatal fiind originar din Romania. Pentru acest spectacol a primit premiul Molière in 2009.

Tragedie dentara 3

Copiii fara parinti se cheama orfani. Termen pentru parintii fara copii nu s-a inventat inca. Nici in limba romana, nici in alte limbi.

Tragedie dentara 4

Tragedie dentara este un spectacol cu umor tipic evreiesc, despre o tripla tragedie a unei familii de evrei din Paris. Au supravietuit razboiului, oare vor supravietui si pacii? Spectacolul apartine Teatrului Evreiesc de Stat, eu am vazut-o insa la Teatrul Nottara (probabil sunteti la curent cu problemele Teatrului Evreiesc, probleme din cauza carora spectacolele se joaca in diverse locatii din capitala). Recomand spectacolul pentru jocul scenic al neobosite Maia Morgenstern si pentru actorii cu roluri multiple Tudor Aaron Istodor si Anka Levana. Salutari TEATRALE tuturor! 🙂

2 thoughts on “Tragedie dentara

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !