Pentru un trafic civilizat

Trafic civilizat? Ce absurditate. Cine sunt eu sa cer acest lucru? Ma rog, cine suntem NOI sa ne permitem sa cerem?

Adica stiti voi, un trafic civilizat e unul in care sa-ti fie drag sa mergi. Ca sofer dar si ca pieton. Da, ati citit bine: ca pieton!

De ce insist pe faza cu pietonul? Pentru ca eu sunt in acea categorie.

Inainte de a argumenta importanta campaniei, mentionez ca este o campanie a site-ului www.volanii.ro , site creat de catre www.rca-ieftin.ro .

Bun, acum sa vedem cum sta treaba. Repet: sunt pieton, asa ca voi vorbi din perspectiva unui pieton. Care pieton este, datorita marimii orasului, si pasager. Pasager, nu sofer.

Asasdar, chiar prima regula vizeaza exact pietonii:

Daca sunt pieton, nu sar ca vita in fata masinilor doar pentru ca am o trecere in fata.

Deci da, exista si pietoni nesimtiti, si da, si ca pieton poti face ceva.

De ce ar trebui sa faci ceva? Pai simplu: multe blocaje si probleme din trafic sunt cauzate de nesimtire. Eu ca pieton ma urc in RATB si doresc sa ajung din punctul X in Y cat mai repede. Deci sunt afectat, indirect, de nesimtirea unora. Iar legat de pietonii care sar in fata masinii, sa stiti ca cel mai nasol este in ratb. Cati dintre voi nu era sa cadeti, daca n-ati si facut-o, din cauza unei frane bruste pusa de autobuz? In special de autobuze. Asta din cauza unei masini care a virat brusc sau a unui pieton smecher, care a sarit in fata masinii.

Imi permit totusi sa adaug 2 reguli, nu stiu cum le-as putea adauga pe site, dar sper ca articolul va fi citit:

1. Nu-ti cumpara masina decat daca ai absoluta nevoie. Nu trebuie sa arati ca ai bani cumparand-o. Fa-o doar daca vrei s-o folosesti.

2. Daca totusi ai cumparat-o, nu e obligatoriu sa mergi tot timpul cu ea. Facultatea e la fel de cool si mergand cu metroul pana la dansa (eu as zice ca e chiar mai cool, poti chiar bea o bere cu colegii dupa), la fel si o petrecere. Stii, masina poate sta in parcare foarte bine. Nu se supara daca o ignori cateva zile consecutive. Cerilalti participanti la trafic vor aprecia asta.

A, si inca ceva: fara sa par gabor, dar de ce dracu’ te-ai duce la petrecere (chiar de revelion uneori) cu masina? Pe bune,sta bine acolo in fata blocului. Stim c-o ai, nu mai trebuie sa demonstrezi nimic!

Salutari CIVILIZATE tuturor.

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !