Tot ce te intereseaza despre Bitcoin – una dintre cele mai valoroase criptomonede actuale

Tot ce te intereseaza despre Bitcoin – una dintre cele mai valoroase criptomonede actuale

 

 

 

Chiar daca a intrat in anul 2018 in scadere, Bitcoin-ul ramane inca una dintre cele mai valoroase monede virtuale din prezent. In conditiile in care cele mai multe criptomonede de mici valori au ramas la aproximativ acelasi nivel inca de la aparitia lor, bitcoin-ul este o moneda controversata. De ce spun asta? Poate fi atat modalitatea de a deveni bogat peste noapte, cat si cea de a pierde investita realizata in acest sens. Totul depinde de modul in care se schimba evolutia sa, fapt necunoscut.

Bitcoin-ul – ce este si prin ce se remarca?

Moneda a fost aparut in luna august a anului 2008, insa acest detaliu este prea putin relevant pentru cei care sunt interesati sa realizeze o investitie in acest sens. Ceea ce conteaza este cat de rentabila este o astfel de actiune si ce rezultate financiare va aduce aceasta in viitor.

Despre volatilitatea monedei Bitcoin

Se poate afirma despre aceasta criptomoneda ca a trecut, de la aparitia sa, prin cicluri nenumarate de apreciere, respectiv de depreciere. Aceste actiuni sunt numite de economisti creare de bula, respectiv spargere de bula. Cert este un lucru si anume ca nu se poate spune ca un pret Bitcoin de astazi va ramane acelasi in urmatoarea zi.

Spre exemplu, in jurul anului 2011, a existat o crestere de la 0,3 dolari pana la 32 dolari, in urmatoarea perioada aceasta scazand la 2 dolari. Mai tarziu, in a doua parte a anului 2012, iar a inceput sa creasca pretul bitcoin-ului, ajungandu-se la 266 dolari pentru o unitate.

S-a mentinut astfel pana in luna aprilie a anului 2013, cand a scazut din nou pana la 50 de dolari. In decursul celorlalti ani, pretul sau a cunoscut astfel de fluctuatii, de cresteri si prabusiri. Daca ar fi sa facem o aproximare, volatilitatea bitcoin-ului se prezinta ca fiind de 7 ori mai mare decat valorea pe care o are aurul. De asemenea, aceasta este de aproximativ 18 ori mai crescuta decat a dolarului.

Spre exemplu, la finele anului trevut pretul monedei crescuse de la 1000 de dolari, ajungand ca la inceput de decembrie sa fie de 12.400 dolari. Sunt fluctuatii destul de insemnate, asta este cert – dar fluctuatii care au starnit atentia minerilor, precum si a afaceristilor. Sunt intr-adevar investitii destul de riscante, insa iata ca numarul de tranzactii este unul in crestere.

Niciunul dintre cei care au decis sa faca un pas in acest sens nu va spune ca lumea Bitcoin nu este una interesanta, dar mai ales complexa. Fara doar si poate aceasta are in spate numeroase teorii economice deosebit de inovative, precum si o loialitate sesizabila fata de principiile democratice.

Traim intr-o era in care unii cauta cu tot interesul sa scape lumea de acei bancheri lacomi, altii doresc sa evite crizele economice, multi fac diverse investitii abile si se imbogatesc peste noapte. Sunt si cazuri in care multi se perfectioneaza in furtul de informatii digitale, altii care au in vedere realizarea de tot felul de organizatii piramidale. In toata aceasta ecuatie, lumea criptomonedelor, cu bitcoin varf de lance, constituie, am putea spune, o oglinda a adevarului ce vizeaza toate aceste aspecte.

Comments

comments

One thought on “Tot ce te intereseaza despre Bitcoin – una dintre cele mai valoroase criptomonede actuale

  1. nu vad cu ochi buni banii astia virtuali, niciodata nu ai habar cat ai in buzunar. Sincer cred ca o sa se prabuseasca pana la urma. Acum cumpara multi cu gandul de a pune mana pe noroc, crezand ca-i aurul pe pamant.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !