Top 7 articole care ma scot din sarite in blogosfera

Azi sunt hater. Ma rog, asa am fost dintotdeauna, dar ca azi niciodata šŸ™‚

Ma rog, articolul asta am vrut sa-l scriu demult. Imi trebuia doar o stare speciala pentru a face-o. Asadar, sa incepem:

1. Articole de genul CARE-S ACTIVITATILE TALE DE ZI CU ZI/ CE FACI CAND AJUNGI SEARA ACASA etc. Ok, blogging inseamna ceva personal. Dar pana la ce punct? Si ce zici cu asemenea articole? De fiecare data cand vad in blogosfera asa ceva imi vine sa le raspund cu clipul ala din Marfa si Banii : TU CAND TE CACI, OVIDIULE? Daca n-as cunoaste bloggerii care scriu asa ceva pe bune ca asta le-as zice. Acum astept criticile si injuriile aici.

2. Articolele de genul 5 GRESELI PE CARE LE FACE UN BLOGGER LA INCEPUT DE DRUM. Da cine esti tu sa spui asta? Of doamne, ma scot din sarite.

3. Articolele scrise cu diacritice plin de greseli gramaticale. VI, FI, VIRGULE INTRE SUBIECT SI PREDICAT… Dar au diacritice… Vezi doamne prin diacritice pot sa mascheze analfabetismul. Prefer un articol fara diacritice dar scris corect gramatical. Gramatica nu sta in diacritice fratilor šŸ™‚

4. Articolele copiate, fie complet, fie ca si structura. Ca sa evit chestia asta (fie si sa fiu tentat), uneori scriu o parte din articol (daca nu pe tot) si apoi citesc ce au mai scris altii. Eu refuz sa copiez articole. Pe vremuri (pana acum vreo 2 ani) aveam obiceiul sa preiau articole de la altii. Ok, dar precizam sursa. Nu mi le insuseam, sa zic ca-s scrise de mine.

5. Articolele fara subiect si predicat. La modul general. Ce inseamna asta? Pai simplu: un articol pe care habar n-ai cum sa-l iei. Nu-ti dai seama ce a vrut sa spuna ala cu el. Uneori incep sa imi vine sa spun ca mai bine ai scrie cu erori gramaticale, dar sa inteleg ce vrei sa zici. Preferabil. Macar inteleg ceva din ce scrii tu p-acolo. Asta era scopul: sa transmiti ceva.

6. Articolele pline de hashtaguri. Daca au si in titlu hashtaguri simt ca turbez. Ok, o gluma sau 2 intr-un articol e ok. Dar sa fie TOATE articolele asa mi se pare aberant. Da domne, alea se duc pe twitter, twitter vede exact acele hashtaguri si ti le da p-acolo. Si ai viralitate. Dar mai conteaza nitel si cititorii.

7. Ma enerveaza, dar grav de tot, articolele care incep cu TOP 5 /TOP 7. Adica precum acest articol. Pe care va sfatuiesc sa-l evitati šŸ™‚ Daca ati ajuns insa pana aici e prea tarziu šŸ™‚

Salutari BLOGOSFERICE tuturor šŸ™‚

Comments

comments

8 thoughts on “Top 7 articole care ma scot din sarite in blogosfera

  1. Totusi in tabloide, dau bine formularile gen Top 3, 4 , 5 sau cate or fi:) Intra la CanCan sa vezi titluri acolo šŸ™‚

  2. Cel mai tare pe mine ma deranjeaza articolele care contin informatii gresite. A gasit omul un pdf cine mai stie pe unde si hai sa trantim un articol nou fara sa verific cat de cat autenticitatea acelor informatii sau, in anumite nise, daca informatiile respective mai sunt de actualitate. Nu spune nimeni sa o facem pe jurnalistii de teren, dar macar o simpla cautare pe maretul google inainte sa scriem despre un anumit subiect tot ar trebui sa ne obisnuim sa facem.

  3. unele articole dau bine la public … šŸ˜€ … si eu urasc alea in care povestesti ce faci tu acasa, ce ai facut la scoala …

  4. @Pishky: chiar ma enerveaza articolul asta. Nu inteleg de ce este si citit si comentat šŸ™‚

    @Tudor: corect.

    @Buculesei: Ce ai facut la scoala e diferit. Poate fi interesant pentru colegii tai. Descrierea unui examen, ai unei teme, cum ai fost tu cel mai bun din grupa la facultate, astea le inteleg. Ce faci tu seara cand ajungi acasa…aia nu! I really hate it!

  5. 8. Articole in care scrii pe blog despre bloghing, cu exceptia blogurilor nisate pe aceasta categorie. Din alea de genul: „Mi-am schimbat tema”.

  6. GCM: Paradoxal, cu alea sunt de acord. E blogul tau, trebuie sa anunti chestia asta. Si sa dai posibilitatea oamenilor sa-si exprime parerea cu privire la noile schimbari. Daca eu dau comentariu la un articol despre masini zicand F TARE NOUA TEMA sunt considerat spammer šŸ™‚ Si in acele articole acel blogger isi justifica alegerea. Culmea, eu incurajez astfel de articole šŸ™‚

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !