Top 5 orase din Romania in care m-as muta!

Top 5 orase din Romania in care m-as muta - transport mobila ProfessionalMovers

Va promisesem de ceva timp un Top 5 orase din Romania in care m-as muta. V-am spus, separat, despre orasele mele preferate, despre ce as vrea sa vizitez in fiecare, insa un top distinct nu am facut pana acum.

Utilitatea acestui top este urmatoarea (punctual):

  • Sa stie lumea in ce orase ma simt eu cel mai bine (si de ce);
  • Poate vreunul va dori sa se ia dupa mine;
  • Pentru a putea face distinctia dintre orase misto de vizitat ca turist si orase misto de locuit. Pentru mine distinctia este esentiala.

Asadar,in ordine inversa, avem:

Top 5 orase din Romania in care m-as muta – Craiova

Stiu, va surprinde ca acest oras este abia locul 5. Sunt altele pe care le apreciez mult mai mult. Avantajul Craiovei sunt locuitorii: ma simt bine printre oltenii mei. Si, ca bonus: este si destul de aproape de Bucuresti ori de Slatina natala. O mutare in Craiova ar fi, deci, o mutare comoda, o mutare care nu ar schimba atat de multe in viata mea.

M-as simti extrem de bine in acel oras, am o tona de prieteni acolo si cu siguranta mi-as face si altii. M-as simti ca acasa pentru ca, in mod efectiv, as fi acasa.

Top 5 orase din Romania in care m-as muta – Constanta

Cand eram mic stiam ca doar cei cu bani au o casa pe malul marii. Cumva, inca mi-a ramas undeva in strafundurile mintii mele aceasta preconceptie. Din pacate, la noi sezonul estival este prea scurt, deci as putea sta acolo de placere doar din mai pana prin septembrie, maximum octombrie. Iarna nu stiu ce-as face, poate as sta in Bucuresti.

Cert este ca mi-as dori, macar 1-2 ani, sa testez locuitul pe litoral. Ar fi o experienta de viata misto.

Top 5 orase din Romania in care m-as muta – Brasov

Nici la munte nu ma simt perfect iarna, sporturile de iarna nu-mi plac, zapada nu e printre preferatele mele, deci discutia ar fi identica. Da, m-as simti extrem de bine vara, ar fi racoare si bine (probabil aerul conditionat e complet inutil acolo), insa iarna as ingheta de frig si as numara zilele ramase pana la primavara.

Aici, ca un fel de 3 bis, as pune si Sinaia. Ca o optiune asemanatoare Brasovului, cu amendamentul ca aici m-as muta pe o perioada determinata, chiar daca asta ar insemna 1 an.

Pe de alta parte, Sinaia, Constanta si mai ales Brasovul mi se par orase perfecte pentru a avea o casa de vacanta. Un loc unde sa te duci sa-ti incarci bateriile.

Fix din acest motiv, daca as cumpara o casa la Brasov NU as apela o firma mutari mobila Brasov, ci as mobila-o cat mai simplist, minimalist, cu putinta. As merge acolo doar cand as vrea sa ma odihnesc, sa stau 3 zile. Bine, in perioada asta probabil as practica si turismul culinar ori turismul teatral. Ma rog, eu as practica oricand turismul culinar, caci in Brasov mananci bine in multe locuri. Lumea zice ca mananci mai bine ca-n Bucuresti. Asa o fi, nu zic nu.

Top 5 orase din Romania in care m-as muta – Timisoara

Unul dintre orasele mele preferate este Timisoara. Aici am acelasi avantaj ca si la Craiova: locuitori foarte misto. Ma refer la cei majoritari, adica la olteni. Ma rog, ei se lauda ca-s fruncea, ca-s cei mai cei, insa noi stim adevarul: au fost cuceriti.

Lasand gluma la o parte, Timisoara este mixul (aproape) perfect intre oras in care te simti bine ca turist si oras in care te simti bine ca locuitor. Este indeajuns de mare sa nu te plictisesti, are niste teatre misto (nu doar Teatrul National din Timisoara, ci si cele 2 teatre care functioneaza in acelasi loc, maghiar si german, dar si Auăleu, un teatru privat extrem de misto), are cinematografe (de mall si nu numai) si are si ceva evenimente faine. E departe de Bucuresti, dar asta s-ar putea sa functioneze ca avantaj.

Multor prieteni le-am spus ca eu vad Timisoara ca pe un oras foarte bun pentru a studia. Daca as avea copil si as locui in Bucuresti, l-as sfatui sa studieze la Timisoara. As avea o tona de motive pentru care as face acest lucru.

Top 5 orase din Romania in care m-as muta – Cluj

Este orasul meu preferat din toate punctele de vedere: si turistic, si ca posibil loc unde sa traiesc, si-l recomand si studentilor. Fata de Bucuresti are marele avantaj de a nu fi atat de aglomerat. Momentan, ca se aglomereaza pe zi ce trece.

Este singurul oras de care mi-e realmente dor, din toate punctele de vedere. Abia astept sa revin in el. Abia astept.

Eu v-am zis al meu top 5 orase din Romania in care m-as muta, acum e randul vostru sa-mi spuneti propriul top. Si vreau sa tineti minte ca-n oricare oras ati vrea sa va mutati, puteti apela oricand cu incredere la ProfessionalMovers, firma specializata in mutatul mobilei.

3 thoughts on “Top 5 orase din Romania in care m-as muta!

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !