De ce sunt importante articolele de genul TOP 5 DESTINATII MADRID. De ce sunt bune articolele negative.

De ce sunt importante articolele de genul TOP 5 DESTINATII MADRID. De ce sunt bune articolele negative.

 

 

Am fost in Valencia si Madrid, acum lancezesc undeva in Franta, aproape de granita cu Spania.

De vizitat eu vizitez putine obiective. Imi plac muzeele, insa nu m-as duce intr-un oras sa vad 5 muzee intr-o zi si atat. Farmecul unui oras sta in strazile lui, in carciumioarele lui, in magazinele lui. Oh, da, in magazinele lui, chiar daca vorbim de magazine internationale. Eu sunt turistul model, las zeci ori chiar sute de euro in locurile vizitate.

Totusi, atunci cand vreti sa vizitati un muzeu zic sa n-o faceti la intamplare. Va dau ca exemplu propria mea experienta. E drept, personal nu regret, imi asum, dar na. Zic sa bagati la cap.

Asadar, in Madrid am vizitat 3 muzee: Palatul Regal, Muzeul Prado si Muzeul de Antropologie. In plus, ca obiectiv turistic secundar am vizitat Gradina Botanica. Obisnuiesc sa vizitez gradinile botanice din toate oraslee pe care le vizitez. Cele mai misto gradini botanice vizitate de mine sunt cele din Cluj si din Balcic (ordinea putand fi inversata). Aveam, totusi, asteptari mari de la cea din Madrid.

muzeu-prado

Acum, trebuie sa va mai zic ceva: in TOP 5 DESTINATII MADRID, pe articolele de pe net, figurau, invariabil, Muzeul Prado si Palatul Regal. Prado este considerat Luvrul Madridului, iar Palatul Regal este locul in care este ridicata in slavi monarhia (intr-un mod placut privitorului). Celelalte 2 obiective nu figurau in niciun top. Pur si simplu nu existau.

Gradina Botanica este situata langa un alt parc mare din Madrid, iar pe langa Muzeul de Antropologie trecusem intamplator. Am zis ca e interesant sa-l vad avand in vedere studiile mele (sociologia).

muzeul-de-antropologie-madrid-origini

Si acum vine partea interesanta: cele 2 obiective sunt de evitat. In cazul meu, am prins gratuit la Muzeul de Antropologie, pentru ca era 12 octombrie, deci acolo nu am pierdut bani, doar timp. La Gradina Botanica era 4 euro intrarea, nu mult, oricum si acolo regret mai mult timpul decat banii dati.

De ce zic in titlu ca-s utile articolele negative? Simplu: daca as fi vazut pe undeva ca aceste obiective sunt NASPA, de evitat, le-as fi evitat. Nimeni nu zicea nimic despre Gradina Botanica din Madrid. Poate asa-s eu setat sa functionez, sa mi se spuna direct BA, ASTA E NASPA! Dar bloggerii, indiferent de natura lor, au fost educati sa vorbeasca doar de bine. Uite ca uneori e util sa vorbesti si de rau unele chestii.

Ok, mi se zicea VIZITEAZA ASTA, ASTA SI ASTA. Dar daca eu VREAU sa vizitez Gradina Botanica, de ce sa n-o fac?

Apai eu fac ceea ce-mi doream sa faca altii, deci zic: NU vizitati cele 2 obiective. Sunt inutile. Mici, nu afli nimic din ele. Muzeul de antropologie, ca idee, e interesant, dar e ceva mult prea mic si prea putin exploatat.

Asa este organizat muzeul: un etaj pentru fiecare continent :)
Asa este organizat muzeul: un etaj pentru fiecare continent 🙂

Si, credeti-ma, trebuie sa va spuna cineva si unde sa NU mergeti. Sa va spuna ce locuri sa evitati.

Altfel, la Prado am mers pe final, atunci am ajuns, nu am vazut decat 30% din muzeu, dar e SUPERB. Fabulos. Acolo as merge de zece ori si nu m-as satura.

Iar Palatul regal este maiestuos. Mirific. Merita fiecare centimetru din el.

Din interiorul palatului se vede foarte fain curtea :)
Din interiorul palatului se vede foarte fain curtea 🙂

Nu as putea sa fac top 5 destinatii Madrid, acolo ar trebui sa pun si piete, si carciumi, insa ca MUZEE as pune clar in capul listei Muzeul Prado si Palatul Regal. Iar la ASTEA NU as pune clar Gradina Botanica si Muzeul de Antropologie. Astept sa fiu contrazis. Salutari LATINE tuturor!

2 thoughts on “De ce sunt importante articolele de genul TOP 5 DESTINATII MADRID. De ce sunt bune articolele negative.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !