Toc Toc

Toc Toc

 

De comedia Toc Toc auzisem de ceva timp. Avea o distributie interesanta, cu Andrei Duban numele care ma intriga cel mai mult (din lunga lista de actori pe care inca nu-i vazusem pe scena).

In plus, Teatrul Elisabeta ne-a obisnuit cu un anumit tip de comedii: texte de peste hotare (Franta sau America in special), adaptate bine realitatilor autohtone, jucate de actori nu foarte bine cotati, cunoscuti mai mult de la TV.

Povestea spectacolului Toc Toc este una aparent banala: 6 oameni cu probleme psihice (Tulburari Obsesiv Compulsive) se intalnesc la usa unui foarte important medic psihiatru. Se spunea despre acesta ca reuseste sa vindece orice sindrom/boala dupa o singura sedinta, ca a doua sedinta nu este deloc necesara.

Toc Toc Banner

Acum, trebuie sa va zic 2 lucruri bune despre spectacole, 2 motive pentru care ar trebui sa mergeti sa-l vedeti:

  1. Este foarte bine jucat. Iese in evidenta Andrei Duban, taximetristul obsedat de cifre. E drept, nu prea am inteles personajul in sine, unde or fi vazut ei un taximetrist obsedat de cifre, dar altfel, Duban chiar parea baietasul de cartier, cu glume vulgare, dar cu suflet mare. Si parea taximetrist chiar si fizic. Ma rog, avand in vedere ca-i vorba de o persoana cu probleme psihice, putem intelege.
  2. Niste personaje extrem de misto construite. 6 personaje construite ca la carte. Pentru o comedie de genul este un lucru demn de lauda.

Toc Toc

Un aparent motiv de a goni spectatorii, pe care io-l vad un avantaj al spectacolului: se face reclama la 3 produse, in mod evident. Nu este reclama mascata, este una clara si evidenta. Cele 3 produse/firme sunt Star Taxi (Andrei Duban poarta un tricou cu Star Taxi, dar mai si spune, in gura mare, numele firmei de cateva ori), un joc Monopoly (de la Noriel, joc care apoi, prin tragere la sorti, ajunge la un spectator norocos; felicitari firmei Noriel pentru modul in care se promoveaza) si Cumpana (din care actorii, in mod constant, beau apa; dupa spectacol s-au dus si cativa spectatori sa faca asta, deci acel automat de apa este binevenit). Dupa mine, sunt binevenite aceste reclame. Sunt modalitati prin care teatrul (ca de altfel si filmul) au de castigat bani. Ne plangem ca nu sunt bani, dar nu am vrea produse in spectacole.

In plus imi displac profund spectacolele in care, din pudism, se folosesc chestiuni generice: am venit cu taxiul, fara sa precizezi firma; am baut o bere, fara sa spui ce bere e; am mers la banca, fara sa spui numele ei. Da, la tv e explicabil, sunt reguli ale CNA-ului, dar pe scena cine te impiedica? Mie-mi pare mult mai natural, iar daca reclamele ajuta spectacolul, de ce nu? In fond, un taximetrist care spune-n gura mare la ce firma lucreaza intalnim si-n viata de zi cu zi, nu?

Toc Toc Teatrul Elisabeta

Altfel, Toc Toc este unul dintre cele mai bune comedii usoare vazute de mine. Pentru genul sau este printre cele mai bune. Iar Andrei Duban joaca foarte bine, rolul il prinde extrem de bine.

Spectacolul Toc Toc are si site, are si pagina de facebook, fiind promovat de mai mult timp ca spectacol distinct. Momentan este gazduit la Teatrul Elisabeta, insa a avut in trecut si alte gazde. Il recomand cu caldura, fiind o comedie extrem de reusita. Salutari TEATRALE tuturor!

2 thoughts on “Toc Toc

  1. Pingback: Comedia TOC TOC | Avangardia

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !